Rens Oving
Rens Oving Nieuws 7 sep 2016

Limburgse gemeente overspoeld door tuinkabouters

In het Limburgse Echt-Susteren stonden ze voor een raadsel. In de nacht van zondag op maandag bleek de gemeente overspoeld door loslopende tuinkabouters.

Ze stonden op de bushalte, hielden de wacht bij de basisschool en struinden door het park. De gemeente maakte op Facebook zelf melding van de losgebroken liefhebbers van tuinieren. „We krijgen berichten en foto’s toegestuurd over tuinkabouters die opduiken op verschillende plekken in de gemeente. Waarom is (nog) onbekend.”

We krijgen berichten en foto's toegestuurd over tuinkabouters die opduiken op verschillende plekken in de gemeente. Waarom is (nog) onbekend. Enig idee wat hier gaande is?

Gepostet von Gemeente Echt-Susteren am Montag, 5. September 2016

Eerst werd nog gedacht dat het een actie van het Kabouter Bevrijfdingsfront zou kunnen zijn. De internationale beweging zet zich in voor de vrijheid van tuinkabouters wereldwijd en haalt ze uit de tuin om ze ergens vrij te laten. Ook worden kabouters op wereldreis gestuurd waarna foto’s van de kabouter bij bezienswaardigheden worden gemaakt.

Stunt?

Maar hoofdverdachte leek toch de gemeente zelf. Tot in het gemeentehuis waren de kabouters doorgedrongen aldus een voorlichter. „We hebben ze maandag om 03:00 uur inderdaad zelf neergezet, om aandacht te vragen voor een nieuwe campagne", bekent een voorlichter op woensdag. „Zo’n driehonderd kabouters door heel de gemeente."

https://www.facebook.com/1249062998446877

Met de aandacht zit het in ieder geval wel goed. Inwoners bleken reuze enthousiast over de opgedoken tuinbeeldjes. „We merkten op maandag al dat erover gepraat werd", aldus de voorlichter. „Zeker nadat het begon op te vallen dat ze overal stonden. Ze waren zelfs zo populair dat er aan het einde van de dag al een hele hoop verdwenen waren."

https://www.facebook.com/10153625496206991

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Limburgse gemeente overspoeld door tuinkabouters
Sluiten