Maud
Maud Nachtboek van Maud 18 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

#221 ‘Alsof ík deze week nuchter door het leven ga?’

Maud is er eindelijk achter wie die ranzige dingen op haar deurmat legt: het was Cherry, haar oude collega! Ze heeft aangifte tegen haar gedaan en krijgt van haar hoofdredactrice een periode vrij en doorbetaald, ondanks dat ze freelancer is. Over ruim een week gaat ze op haar eerste persreis naar Duitsland met twee collega’s, maar nu ze toch vrij heeft wordt het tijd voor een verrassing: ze neemt Tommy mee naar een hotel in Amsterdam om hem eens flink te verrassen…

Poeh, zo’n weekendje in een hotel doet wonderen voor je relatie. Tommy bleek het meer dan te waarderen dat ik mijn uiterste best had gedaan op mijn keuze voor lingerie en ook het slapen in een ‘vreemd’ bed, doet iets met een man. En met mij: ik heb bijna de kleren van zijn lijf gescheurd! We hebben één dag volledig op de hotelkamer doorgebracht. We bestelden eten, keken televisie in bed en hebben een keertje of drie/vier goed getest of het bed eh… Een beetje beweging aan kan zegmaar. Ik kan hier zó van genieten!

Tijd voor het Amsterdam Dance Event

Moe, maar voldaan liepen we maandagochtend het hotel uit. Het was eigenlijk de perfecte timing om dit romantische onderonsje nu te doen, aangezien het Amsterdam Dance Event voor de deur stond en ik de week erna op maandag direct op persreis ga. Tommy had het gigantisch druk. Hij moest draaien in een aantal kleine discotheken. Ik heb besloten één feestje – de woensdag – met hem mee te gaan, maar wil de andere dagen lekker zelf feesten. Er is eindelijk weer van alles te doen in de stad en om nou te zeggen dat ik zijn dj-sets zó leuk vind dat ik alleen daar naar wil luisteren?! Neuh. Niet terwijl de grootste dj’s ter aarde allemaal in Amsterdam zijn.

Ik kreeg het voor elkaar om Jessie mee te sleuren naar twee feestjes in de stad. Kimberley en Farah waren ervoor te porren om een avond mee te gaan naar Awakenings en ik besloot om zondag sowieso naar Elrow te gaan, al moest ik alleen! Dat bleek gelukkig niet nodig; Rochella kon de kleine een nachtje achterlaten bij Levi en de boel op stelten zetten. Ik heb besloten om het voorval rondom Levi te laten en niks tegen Rochella te zeggen over het feit dat ik hem weer drugs had zien gebruiken. Ik bedoel: alsof ík deze week nuchter door het leven ga? Dit soort dingen kunnen gebeuren toch? Tommy heeft gelijk: ik moet stoppen met me bemoeien met andermans leven. Daar wordt iedereen alleen maar ongelukkig van…

Helemaal los!

Een paar dagen later bevestig ik mijn eigen gedachtegang dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Zondagochtend word ik mega brak wakker, omdat ik de afgelopen vier dagen alleen maar gefeest heb en er de nodige ‘hulpmiddelen’ doorheen zijn gegaan. Het ene feestje was nog leuker dan het andere. Ik ben elke keer tot het einde gebleven en moet stiekem toegeven dat ik dat dansen tot 00:00 best wel fijn vind; zo kwam ik tenminste nog een beetje aan slapen toe! Vanavond is de afsluiter van ADE en ga ik los bij Elrow! Hoewel ik mezelf met moeite uit bed weet te slepen, voel ik me na een bak koffie en een tosti weer redelijk fris en app ik met Rochella over wat we aan doen. Ik ga voor een zebrabroek met flair pijpen en een knalrode top: het mag lekker gek vanavond.

Backstage bij Elrow

Rond 16:00 uur kom ik aan bij de Kromhouthal in Noord. We stappen naar binnen en belanden direct in een lawine van confetti die wordt uitgestort over het publiek. Rochella en ik gillen de boel bij elkaar en beginnen als gekken te dansen. Hoe leuk is dit?! De dj draait opzwepende house met af en toe een stukje uit een ouderwetse hit. Het is bloedheet in de zaal, dus besluiten we na anderhalf uur aan één stuk door dansen om even naar de zijkant te gaan. Bij het hek dat leidt naar de backstage, staat een grote jongen schijnbaar te wachten op iemand. Zijn blik kruist die van ons en ik voel een gekke kriebel in mijn buik. Rochella spreekt hem lachend aan over hoe beroemd je moet zijn om daar te mogen komen. „Valt wel mee hoor. Jullie mogen er wel in”, lacht hij. Ik kijk hem vragend aan, maar hij lijkt serieus te zijn. De jongen trekt twee bandjes uit zijn broekzak. „Steek je arm eens uit?!” roept hij. Als hij mijn pols aanraakt, voelt het alsof ik geëlektrocuteerd word. Shit, wat is dit voor man?!

Ik hoop dat het niet opvalt dat ik rood ben geworden. Dat zal vast niet, gezien de bloedhitte in de zaal en het vele dansen. Nieuwsgierig lopen Rochella en ik mee naar achteren. Waar ik één en al glitter and glamour had verwacht, zie ik precies niemand die beroemd is en bestaat de backstage vooral uit een extra bar gedeelte, wat zitjes en ruimte om via de achterkant op het podium te staan. Toch leuk om de boel eens van een andere kant te bekijken. Ik trek Rochella mee het podium op, weg bij die jongen. Ik weet niet wat er gebeurt, maar ik moet niet te lang bij hem in de buurt zijn nu ik zo rozig ben. Maar als we het podium op stappen verstar ik; daar voor de box staat iemand heel wild te dansen die ik écht niet wilde zien vanavond. Cherry…

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van ‘Nachtboek van Maud’.

#219 ‘Kap met dat bemoeien en focus je even op je eigen problemen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.