Maud
Maud Nachtboek van Maud 9 nov 2020 / 20:39 uur

#172: ‘Maud, waar ben je nou mee bezig?’

Maud heeft kortgeleden op een huisfeestje seks gehad met Joris, tijdens haar break met Tommy. Maar als Tommy bij haar langskomt, zwicht ze ook voor hem. Tommy is mede dankzij Jessie een compleet ander persoon.

Hij is gestopt met blowen en lijkt er alles aan te doen om de relatie met Maud te herstellen. Maud weet niet of ze verder wilt gaan met hem, omdat ze ook gevoelens heeft voor Joris. Maar ze weet niet of het slim is om dat te vertellen.  Echt tijd om na te denken heeft Maud niet. Tommy stond op de stoep met een romantische verrassing en neemt Maud mee naar een hotel in Rotterdam. Terwijl Tommy en Maud aan het kussen zijn krijg Maud het ineens Spaans benauwd. „Tommy, ik moet je iets vertellen..

Kusjes voor Maud

Tommy gaat gewoon door met kusjes geven. Ik moet Tommy de waarheid vertellen, maar ik weet niet hoe. Ik kan het gewoon niet. Ik voel de tranen opkomen en loop snel naar de badkamer om een glas water te pakken. „Maud, wat is er nou?” roept Tommy. 

Echt tijd om antwoord te geven, heb ik niet, want op dat moment wordt er op de deur geklopt. Een paar seconden later wordt er een karretje voor gereden vol met schalen sushi, nog meer champagne en kaarsen. De hotelmedewerker lijkt niets door te hebben. 

„Zo jullie hebben vast wat te vieren samen? Nou, ga er maar goed van genieten, cheers!” Dit moment staat wel in de top 10 van meest ongemakkelijke momenten in mijn leven tot nu toe. Daarom begin ik maar te ratelen over hoeveel zin ik had in sushi, hoe geweldig het uitzicht wel niet is en dat we sowieso ook de minibar gaan plunderen.

Tommy is het niet vergeten. ,,Maud, wat was er nou? Je wilde iets vertellen en daarna liep je ineens weg. Is er iets?” 

Emoties

Ik voel de spanning en emoties door mijn lichaam razen, maar ik weet de woorden niet te vinden. Ik kan het niet. Ik ben te laf, ik kan hem nu niet vertellen dat ik ben vreemd gegaan met Joris. Morgenochtend misschien, maar nu kan het niet. 

„Niks bijzonders. Of nou ja, ik wilde je vertellen dat ik gestopt ben met de pil. Niet omdat ik een baby wil! Nee rustig aan. Maar nou ja, omdat wij elkaar toch niet meer zagen. En ehm.. ik kan me voorstellen dat we vanavond wel plannen hebben. Dus ja ik vroeg me af of je condooms bij je hebt…” Het is de meest stomme smoes die ik in tijden heb verzonnen, maar Tommy lijkt het te geloven. 

„Kom, we gaan lekker eten en drinken. En ik ga het bad vast laten vollopen, zodat we straks lekker in bad kunnen,” stel ik voor.

De rest van de avond verloopt gelukkig een stuk minder ongemakkelijk. Tommy is een stuk relaxter dan een paar weken terug. Het lijkt er echt op dat hij zijn leven onder controle heeft en hij stelt meer vragen dan ooit tevoren.  De champagne vloeit rijkelijk en Tommy heeft al twee keer roomservice besteld om extra drankjes bij te bestellen. We hebben harde muziek op, dansen op het bed en als je niet beter zou weten zijn we net twee verliefde pubers die voor het eerst samen een weekendje weg zijn. 

Pleister

En voor heel even lukte het om al het gezeik te vergeten. Ik ben gewoon niet zo goed om de pleister er in een keer af te trekken. En misschien is het ook wel beter als ik Tommy gewoon helemaal niets vertel en onze relatie toch nog een kans geef. Ik wil dit moment vastleggen met een video en een paar foto’s en vraag aan Tommy of hij mijn telefoon even uit de oplader wil pakken. 

„Wtf, Maud!? Waar ben je mee bezig?” roept Tommy als hij mijn telefoon in zijn handen heeft.

Ik gris mijn telefoon uit zijn hand om te kijken wat er aan de hand is… In het scherm zie ik meerdere berichtjes waaronder twee gemiste gesprekken van Joris en een Instagram-bericht van Kai: „Wanneer zie ik je weer eens, knapperd?”

Hoe ga ik mezelf hier nou weer uit redden?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#172: ‘Maud, waar ben je nou mee bezig?’
Sluiten