Metro
Metro Buitenland 9 nov 2020 / 22:03 uur

Militante islamisten onthoofden meer dan 50 burgers in Mozambique

De afgelopen dagen was het een slachtveld op een voetbalveld in het noorden van Mozambique, waar het nog altijd een ravage is sinds de zware cyclonen van vorig jaar.

In het noorden van Mozambique zijn meer dan vijftig mensen onthoofd door militante islamisten, meldde de BBC vandaag. De militanten veranderden een voetbalveld in een dorp in een „executieterrein”, waar ze lichamen onthoofdden en in stukken hakten, meldt de politie van Mozambique. Ook in een ander dorp werden mensen onthoofd.

Geweld in Mozambique

De onthoofdingen zijn de laatste in een reeks gruwelijke aanvallen die de militanten sinds 2017 hebben uitgevoerd in de gasrijke provincie Cabo Delgado. Al zo’n 2000 mensen zijn omgekomen en ongeveer 430.000 dakloos geworden tijdens het conflict in de voornamelijk islamitische provincie.

Lees ook: OM zoekt Sait Cinar die zelf zegt in Turkije te zijn: ‘Haha, mij kan je niks maken!’

IS

De militanten zijn verbonden met de groep Islamitische Staat (IS), die meer voet aan de grond krijgt in zuidelijk Afrika. De groep buit armoede en werkloosheid uit om jongeren te rekruteren in hun strijd voor de islamitische heerschappij in het gebied. Veel lokale bewoners klagen dat ze weinig hebben geprofiteerd van de robijn- en gasindustrie in de provincie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Militante islamisten onthoofden meer dan 50 burgers in Mozambique
Sluiten