Maud
Maud Nachtboek van Maud 18 nov 2019 / 19:10 uur

#121 ‘Ik ben veranderd in een stalker!’

Maud heeft te horen gekregen dat haar ouders gaan scheiden en dat doet haar geen goed. Ze heeft haar tentamens verknald (wat meer door Rochella en Levi komt), ze slaapt amper en studeren lukt niet. Ze is boos op haar ouders en eerlijk gezegd ook op Rochella. Het enige wat goed gaat is sporten, shoppen en chillen met Tommy. Ze hebben net een ultra romantisch weekendje weg achter de rug en tijdens een stomende nacht komen de woorden eruit. Ik hou van je”, zegt Tommy tegen haar. Eenmaal thuis besluit Maud om haar moeder maar weer eens te bellen. Ze is toch wel benieuwd naar de oorzaak van de scheiding. Maar of dat belletje nou zo’n goed idee was? Haar moeder heeft nieuws, slecht nieuws. „Je vader is vreemdgegaan met een collega van zijn werk.”

„Wat? Ik geloof het niet! Dat kan niet! Hoe weet je dat?!” Ik schreeuw hard tegen mijn moeder en voel de tranen opkomen. En dan is die betonnen blok in mijn buik in één keer weer aanwezig. Bam! Mijn vader die is vreemdgegaan? Ik geloof het gewoon echt niet…

Nachtmerries en waanbeelden

„Wie is die collega dan? En hoe weet je dit zo zeker? Papa komt altijd na werk gelijk naar huis toch?! Mam, weet je het echt zeker?” Ik bestook mijn moeder met vragen, maar ik merk dat ze begint te hakkelen. Ik denk dat ze zelf ook nog geen antwoorden heeft.

„Weet je mam, ik kan dit gesprek zo niet voeren. Ik moet slapen en jij ook. Ben je morgenmiddag vrij? Dan kom ik naar jullie toe. Wij moeten praten.” Daarna hang ik op en bel ik snikkend Tommy op. Hij weet mij gerust te stellen en alhoewel ik eerst het liefst mijn vader had bestookt met berichtjes, weet Tommy mij er toch van te weerhouden om mijn vader lastig te vallen met haat-appjes.

De rest van de week heb ik bijna alleen maar nachtmerries. De ene nacht droom ik over mijn vader die ineens in het buitenland is gaan wonen, een andere nacht droom ik dat ik allemaal appjes krijg van vrouwen die stuk voor zijn stuk zijn vreemdgegaan met Tommy en in een volgende droom ben ik in eens met Jelle getrouwd en werk ik als drugsdealer. Het gesprek met mijn ouders heeft mij flink geraakt, dat is zeker.

Twee gezichten?

Mijn vader is écht vreemdgegaan volgens mijn moeder. Hij heeft intensief contact gehad met een collega. Ze zijn een paar keer uit eten geweest en hebben ook gezoend. Volgens mijn vader is het daarbij gebleven, maar mijn moeder vertrouwt het niet. Ze is erachter gekomen via de telefoon van mijn vader. Hoe stom kun je zijn?

Ik weet eigenlijk niet wat ik moet geloven. Mijn vader was voor mij de meest betrouwbare man die ik ken. Hij is zo puur, lief en hij liegt nooit. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij mijn moeder dit zou willen aan doen. Ik heb hem zelf nog niet gesproken, maar samen met mijn broertje hebben we een interventie gepland.

Ik merk dat het vreemdgaan van mijn vader mij dieper raakt dan ik had gedacht. Het doet mij weer herinneren aan de klote-actie van Jelle. Ook al ben ik smoorverliefd op Tommy, het vreemdgaan raakt me enorm. Op een of andere manier ben ik een stuk jaloerser geworden bij hem. Ik voel me net een stalker!

De nachten dat ik niet kon slapen heb ik gebruikt om Tommy’s social media grondig te door te spitten en het valt mij nu pas op door hoeveel vrouwen hij gevolgd wordt. Onder zijn foto van mij staan inmiddels ook honderden reacties van voornamelijk modellen. Mijn duim maakt overuren. Ik ben een soort roofdier, op zoek naar een prooi. Ineens ben ik er van overtuigd dat Tommy ook vreemdgaat.

Wie de f*ck is Sharon?

Ene Sharon springt eruit. Tientallen foto’s zijn door haar geliket. Voordat ik er erg in heb spendeer ik een halfuur op haar Instagram. Ze noemt zichzelf ‘actrice, model, danseres, dreamer, fitgirl en worldchanger’. Bla bla, hoe kan je zo zijn? Gadverdamme! Ik weet zeker dat haar borsten en lippen nep zijn, net zoals al haar foto’s. Het irritante is dat Tommy al haar foto’s heeft geliket, en zoals ik al zei heeft ook zij zowat alle foto’s bestempeld met een hartje, behalve de foto van mij. Op een of andere manier zit het mij niet lekker, maar volgens Jessie zie ik spoken en ben ik mezelf gek aan het maken. Dit klotegevoel komt gewoon door de acties van Jelle. Ik weet wel dat het oneerlijk is om Tommy erop af te rekenen, maar het blijft moeilijk.

De rest van de week heb ik het gelukkig superdruk met studeren, sporten en het voorbereiden van Rochella’s babyshower. Ik heb verder niet heel veel behoefte aan sociaal contact. Het liefst zou ik een lange winterslaap houden, of gewoon een maand lang naar het buitenland gaan. Zon, strand, cocktails, beetje op het strand liggen; lang leve de lol. Voor de grap zet ik een ticket alert aan. Elke keer als er tickets onder de 400 euro naar Bali of Thailand online staan, krijg ik een melding.

Rochella heeft gezegd dat ze geen contact meer heeft met Levi, maar ook dat vind ik moeilijk te geloven. Ik had de babyshower graag bij de ouders van Rochella willen vieren, of anders gezellig bij Zoë en Rochella thuis. Desnoods gewoon bij mij aan de keukentafel, maar Zoë wilde het per se vieren in een café.

En zo zaten we zondagmiddag met een klein clubje te wachten in Bar Botanique. Ik had Rochella met een smoes naar deze hotspot gelokt zodat de verrassing echt groot zou zijn. Maar als mijn hoogzwangere vriendin het restaurant binnen komt lopen, weet ik niet wie er voor een grotere verrassing staat: ik of Rochella. Wie heeft ze nou in hemelsnaam weer mee genomen?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
#121 ‘Ik ben veranderd in een stalker!’
Sluiten