Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 18 nov 2019 / 18:10 uur

‘Straight Pride’ in Dallas trekt twee bezoekers

Dat er op Pride-evenementen veel bezoekers van buiten de stad afkomen, is geen zeldzaamheid.

Voor de zogenaamde straight Pride in Dallas gold dit zelfs voor alle bezoekers. Beide aanwezigen kwamen uit Boston, dat 2500 kilometer verderop ligt. Zelfs de vrouw die de manifestatie organiseerde kwam niet opdagen, meldt de Dallas Voice.

Gemarginaliseerde hetero’s

Een van de twee deelnemers stelde dat hij zijn woning en baan kwijtraakte omdat hij het vrouwelijke boven het mannelijke geslacht prefereerde tussen de lakens. Blij met de lage opkomst waren ze niet bepaald en ook het feit dat er 11.000 euro moest worden neergeteld voor de manifestatie door de organisator – die niet kwam opdagen – kon op weinig goedkeuring rekenen. Toch werd het nog wel een beetje gevulder, op de conservatieve heteropride kwamen namelijk nog wel ongeveer 20 tegendemonstranten af.

De lage opkomst is volgens het duo te wijten aan de Democratische partij die in de Texaanse stad een grote vinger in de pap zou hebben. „Ik behoor tot de onderdrukte meerderheid," zo luidde een van hun leuzen. Aan de tegendemonstranten hadden ze eveneens een duidelijke boodschap: „Er zijn slechts twee genders." En dit zorgde voor woordenwisselingen met omstanders en tegendemonstranten. Erg overtuigd van elkaars standpunten werden de partijen echter niet. Uiteindelijk kwam de politie tussenbeide toen twee tegendemonstranten te dicht bij de twee straight-pride betogers kwamen.

Straight Prides worden in uiterst conservatieve kringen gebruikt als statement tegen (gay) Pride’s. De ‘reguliere’ prides promoten in hun ogen immoreel gedrag en dienen niet zichtbaar te zijn in het straatbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Straight Pride’ in Dallas trekt twee bezoekers
Sluiten