Beeld: Unsplash

Ssst: aanschouw de beste budgetgeheimen van het web

Beeld: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

2 DEC 2017

Een webshop zoals Asos ken je vast al tíjden, en met jou velen anderen. Exclusief zijn de items stiekem allang niet meer, maar de behoefte om zo af en toe de online koopjesjager in je los te laten is daarmee niet afgenomen. Gelukkig kent het web nog een aantal verborgen pareltjes waar je minstens (al dan niet beter) kunt slagen.

Nasty Gal

Goed, als je de serie #girlboss op Netflix een kansje hebt gegeven, ken je deze al, maar we willen ‘m toch niet onvermeld laten. Nasty Gal werd in 2006 opgericht door Sophia Amoruso en begon als een shop op Ebay, waar ze vintagekleding verkocht. Het merk veranderde al snel in een miljoenenbedrijf met talloze fans, maar ging in 2016 failliet. Winkelen kunnen we er echter nog steeds, omdat Boohoo het merk heeft overgenomen (en iets met wereldwijde bezorging). Wat je kan verwachten op Nasty Gal? Nou, zo ongeveer alle items waar bekende Instagrammers in lopen, bijvoorbeeld. Noem een trend, en Nasty Gal verkoopt het, al dan niet op haar eigen (geinige) manier. Topplek voor die fluwelen flared jeans of geelkleurige pilotenbril en allemaal enorm betaalbaar.

Missguided

Niet alles hier is de moeite waard, maar soit. Wanneer je de Britse shop goed doorspit kom je ongetwijfeld een item tegen waar je hart een sprongetje van maakt. De sleutelwoorden van Missguided? Trendgevoelig (lichtelijk a la Nasty Gal), feestelijk (soms iets té, maar wederom: doorspitten) en vaak (stevige) sale. De jassen zijn vrijwel altijd de moeite waard – faux fur exemplaren en trenchcoats in overvloed. Ook wanneer je goed uit wil pakken, met glitter en al, is dit je plek.

UNIQLO

Een flinke tegenhanger van bovenstaande twee en vooral een prettige winkelomgeving voor de minimalisten onder ons. Op UNIQLO vind je namelijk –fantastisch voor die prijs, dat moet gezegd worden- een handjevol basic items die wat Scandinavisch aandoen. Denk: turtle necks en sweaters in letterlijk elke kleur die je kunt bedenken. Je scoort al een kasjmieren trui voor 70 euro, wat (de kenners zullen dit bevestigen) een koopje is. Mocht je nou geen enorm luxepaardje zijn: voor de rest van de truien betaal je vaak niet meer dan 30 euro. Erg fijne plek voor een sportieve parka of wollen sweater om in te verdrinken.

Aéryne

Aéryne is een Zweeds online label dat huisvest in Parijs. Klinkt als het beste van twee werelden, en dat is het dus ook. Wat er te halen valt? Nou, een hoop moderne, krachtige designs, met een rauw randje. Een echte mix tussen het vrouwelijke van Parijs en het minimalistische van Scandinavië. Soms beland je bij shops waarbij je bíjna niet naar het prijsgedeelte durft te kijken, wat bij Aéryne in eerste instantie dus ook het geval lijkt. Des te leuker dat je zelden meer betaalt dan bij Zara.

Storets

Wederom, insta-proof en harstikke betaalbaar. Storets mag dan al wel gevonden zijn door een hoop instagrammers (check #storetsonme maar eens), de naam hoor je in Nederland nog maar weinig vallen, terwijl het toch dé plek is om een top met ruffles of off-shoulder exemplaar in de wacht te slepen. Op deze Koreaanse webshop is vrijwel alles onder de 100 euro, wat méér dan goed nieuws is. Als je op zoek bent naar een kek printje, rok van tule of een opvallend jasje, zit je hier goed.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Kersttrui nog altijd immens populair

Ho ho ho, tijd voor (de) kerst(trui). / Toa Heftiba, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Met de kerst in aantocht start - naast de zoektocht naar leuke kersttrends voor in de boom - ook de jacht naar die ene perfecte, spuuglelijke kersttrui. Want dat het fleurig gekleurde kledingstuk nog steeds in de mode is, dat is een feit. De kersttrui is voor de derde kerst op rij niet meer weg te denken uit ons kerstritueel.

Dat de oh zo foute, maar toch zo leuke trui, ook dit jaar weer populair is, blijkt uit cijfers van webwinkel Beslist.nl. Die signaleert dat ongeveer een miljoen Nederlanders op zoek zijn naar het perfecte, afzichtelijke exemplaar. De foute kersttrui is bezig aan een flinke opmars en de vraag ernaar is met maar liefst 360 procent gestegen in vergelijking met 2014, toen de kersttrui nog niet mainstream was.

Zó zet je op jonge leeftijd een modewebshop op

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

7 DEC 2017

Elke week praat Metro over mode met een kenner uit het vak: van fotograaf tot sieradendesigner.

Het is amper twee jaar geleden dat Sanne en Milou met hun studenten-ov en samples over de arm door het land reisden – het was een eerste (succesvolle) poging om hun kersverse label Daylliance aan winkels te verkopen. Tussen het schetsen door liep er nog een studie rechten en werkten ze twee dagen per week om de huur te betalen. ,,Als we er nu op terugkijken, denken we: man, hoe déden we het?”

Hanna Pranger | Foto: Joy Berdina

Déze sieraden wil je hebben volgens designer Hanna

Hanna Pranger | Foto: Joy Berdina

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

24 NOV 2017

Elke week praat Metro over mode met een kenner uit het vak: van fotograaf tot ontwerper.

Die gouden oorbelletjes waar influencers zoals Vivian Hoorn en Claire Cliteur mee weglopen? Die zouden goed van Hanna Pranger afkomstig kunnen zijn. Ze zette tweeënhalf jaar geleden –naast haar baan- sieradenmerk ‘Eline Rosina’ op en heeft inmiddels een instagramachterban van bijna 13.000 volgers.

Foto: Marcel van der Vlugt

Zó word je een topontwerper volgens Lotte van Dijk

Foto: Marcel van der Vlugt voor FD Persoonlijk

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

16 NOV 2017

Elke week praat Metro over mode met een kenner uit het vak: van blogger tot ondernemer.

Stomverbaasd was ze, toen bleek dat ze warempel genomineerd was voor het prestigieuze modefestival Hyères. Voor de buitenstaander leek het een stuk logischer – nog voor Lotte van Dijk (25) was afgestudeerd toonde ze al tijdens Paris Fashion Week. Inmiddels timmert ze aan de weg met haar eigen label Atelier.

Illustratie: Bodil Jane

Bodil Jane: "Illustreren is net topsport"

Illustratie: Bodil Jane

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

7 NOV 2017

Elke week praat Metro over mode met een kenner uit het vak: van fotograaf tot sieradendesigner.

Bij cupcakes voelt illustratrice Bodil Jane (27) niet héél veel. Daarom tekent ze liever maatschappelijk – maar dan wel in een vrouwelijk jasje. Het resultaat is een felgekleurd portfolio over actuele thema’s: van #girlbosses tot luchtvervuiling.

Eerste warenhuis voor bruiloften geopend in Londen

Aan trouwjurken geen gebrek bij The Wedding Gallery. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

31 OKT 2017

Bruiloft voor de boeg? Dan is Londen wellicht wel een fijne locatie om inkopen te doen. Daar is namelijk een compleet warenhuis voor bruiloften geopend: The Wedding Gallery

Gucci stopt met bont

In de winkels van Gucci is vanaf de lente 2018 geen bont meer te vinden. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

12 OKT 2017

Een bontje van Gucci? Dat gaat in de toekomst nooit meer lukken. Het modehuis stopt met het gebruiken van dierenvachten in hun collecties. Dit meldt Marco Bizzarri, directeur van het modehuis.

Bizzarri vertelde genoeg van bont te hebben tijdens een lezing in Londen. Vanaf de lente van 2018 wordt er geen collectie meer van Gucci uitgebracht waarin ook maar een randje bont verwerkt is. ,,Op sociaal vlak de verantwoordelijkheid pakken is een van de kernwaardes van Gucci. Daarom zullen wij doorgaan met streven naar een beter klimaat en het beter doen voor dieren", aldus Bizzarri.