Metro
Metro Nieuws 2 dec 2017 / 07:35 uur

Opgelet! Dichte mist, ijzel en sneeuw

Kan jij deze zaterdagochtend amper de overkant van de straat zien? Dat kan kloppen want het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege dichte mist. Het weerinstituut waarschuwt voor gevaarlijke situaties voor automobilisten door het slechte zicht.

Volgens weerbureau Weeronline varieert het zich tussen de vijftig en honderd meter. Lokaal kan het zicht nog minder zijn. Het bureau verwacht dat het nog wel even duurt voordat de mist optrekt: ,,Het kan tot de middag duren tot het zicht iets beter wordt”, schrijft zij.

Schiphol

Door de mist kan het zijn dat vluchten van en naar Schiphol vertraging oplopen. Daarvoor waarschuwt de luchthaven. Wie zaterdag moet vliegen of een aankomende vlucht verwacht, wordt aangeraden de website en app van Schiphol goed in de gaten te houden of contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

IJzel en sneeuw

Ook in de nacht van zaterdag op zondag is het oppassen geblazen. Het kan plaatselijk spekglad worden door ijzel, omdat er regen over het land trekt en het aan de grond vriest. In het oosten en zuiden van het land gaat het waarschijnlijk sneeuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opgelet! Dichte mist, ijzel en sneeuw
Sluiten