Anke Horstman
Anke Horstman Tech 8 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Van bier uit een capsule tot vouwbare Samsung phone

Vandaag begint CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Het is ’s werelds grootste technologiebeurs van het jaar, waar niet alleen de nieuwste televisies gepresenteerd worden, maar ook robots, vingerafdrukscanners, hoofdtelefoons, gameconsoles en ga zo maar door. Zo’n beetje alles waar een stekker (of USB) in kan, dat is er te vinden. Traditiegetrouw wordt er voorafgaand al een heleboel gesuggereerd over de tofste snufjes, maar wat zijn precies de spannendste geruchten? We hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Hoofdtelefoons met virtuele assistentie

Nu onze telefoons veelal over zijn op USB-C-opladers, is het ook de beurt aan hoofdtelefoons om daarvan te worden voorzien. Erg fijn, want dan heb geen aparte aux-ingang meer nodig. Verder wordt het in 2019 steeds normaler om gebruik te maken van een virtuele assistent zoals Google Assistant, Siri en Alexa, en hoofdtelefoonfabrikanten maken daar ook handig gebruik van door deze te integreren in de headphone, zodat je je stem kunt gebruiken om met je apparatuur te communiceren.

Samsung Galaxy X

Het is een dikke roddel, maar Samsung schijnt haar Galaxy X te gaan presenteren op CES. Nu hebben we natuurlijk al heel veel Galaxy-producten gezien, maar dit zou Samsungs eerste vouwbare smartphone zijn. Het schijnt twee schermen te hebben die dus flink kunnen buigen. De Galaxy X zou 1.600 euro kosten en dat maakt het meteen een van de duurste smartphones van dit moment. Overigens schijnt LG op deze beurs ook een vouwbare telefoon te gaan tonen, dus het wordt een ware race van wie het eerder, beter en sneller doet.

Bier uit een capsule

Er zijn op de beurs ook een heleboel oplossingen te vinden voor een van de belangrijkste dingen in ons leven: eten en drinken. Een paar interessante uitvindingen zijn HomeBrew van LG, waarmee je bier maakt, door een capsule in het apparaat te doen en water te te voegen.

Ovie heeft een goede oplossing tegen voedselverspilling, namelijk bakjes die aangeven dat het voedsel in je bakje binnenkort over datum gaat. FoodMarble komt met Aire, een apparaatje waarin je blaast en waarbij je dan op je telefoon kunt zien hoeveel hydrogeen er in je adem zit. Omdat je in de app ook bijhoudt wat je hebt gegeten, kan de app je adviseren welk voedsel je beter kunt mijden. Het weet door je adem namelijk welke voeding niet goed wordt verwerkt.

Lovot

Zoals we al hebben aangegeven, is er vanalles te vinden op de beurs en natuurlijk zijn robots daar een belangrijk deel van. Kaname Hayashi komt met een interessant exemplaar dat op een soort kip lijkt.

Lovot, zoals het apparaat heet, kan door je huis rijden en met zijn armen flapperen. Er zit zelfs een garderobe bij, zodat je Lovot precies zo kunt aankleden als je wil. Lovot is een maatje voor je kinderen, maar het is tegelijkertijd een camera, dus je kunt de boel ermee in de gaten houden. Dat klinkt erg big brother, maar het bedrijf wil vooral een gevoel van blijdschap brengen met de robot, zegt het. Zal 2019 dan echt het jaar worden waarop we besluiten dat we een robot nodig hebben om ons blijer te maken?

Verder verwachten we veel aankondigingen van technologie die enorm in opkomst is, zoals elektrische auto’s, drones en autonome voertuigen. 8K-televisies beloven een grote te worden op de vloer en met het aankomende 5G wordt er ook een nieuwe wereld geopend voor technologie.

Welk tech-snufje mogen ze wat jou betreft wel eens een keer ontwikkelen?

Dit artikel werd geschreven door TechGirl Laura Jenny Kempenaar.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.