Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 17 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Menstruatiepijn net zo pijnlijk als hartaanval’

Het maandelijkse feestje is geen pretje: vreetbuien, hormonen en buikpijn. Maar verder dan „neem een aspirientje” komen we niet. Maar volgens een Britse professor wordt het tijd dat we menstruatiepijn serieus gaan nemen, want deze pijn kan „net zo pijnlijk zijn als een hartaanval”.

Recent schreven we al over een menstruatieverlof in China, en dat is geen gek idee als we de cijfers moeten geloven. Want maar liefst één op de vijf vrouwen heeft zo erg last van hun menstruatiekrampen dat het de dagelijkse activiteiten beïnvloedt.

Professor John Guillebaud vindt het daarom hoogtijd worden dat we de maandelijkse pijn van vrouwen in een ander licht gaan zien. Zo stelt professor John „Menstruatiekrampen kunnen soms net zo pijnlijk zijn als een hartaanval, maar het probleem krijgt niet de aandacht die het verdient.”

Maar dat het niet onderzocht is heeft volgens de Britse arts Imogan Shaw een duidelijke reden: „Ik weet dat het cynisch klinkt, maar als mannen er ook last van zouden hebben werd er misschien meer onderzoek naar gedaan” vertelt ze aan The Telegraph.

Standaard menstruatieklachten zijn: een zeurende pijn in de onderbuik, rugpijn, gevoelige borsten, lage hoofdpijn, transpireren, diarree of veel (!) bloedverlies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.