Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 17 feb 2016

Doe Vriendelijk Dag: wees extra aardig met deze tips

Het is vandaag internationale Doe Vriendelijk Dag. In het Engels klinkt ’The Random Acts of Kindness Day’ wat beter dan onze versie, maar het gaat om het idee. En dat is simpel: wees vandaag eens wat aardiger voor je medemens. Dat zou natuurlijk elke dag vanzelf moeten gaan, maar de ervaring leert dat dat niet altijd lukt. Wij zetten daarom wat tips op een rij die weinig moeite kosten, maar een glimlach op het gezicht van je medemens toveren.

1 Waardering

Staan jouw vrienden of vriendinnen altijd voor je klaar, maar zeg je nooit hoe blij je daarmee bent? Stuur vandaag op Doe Vriendelijk Dag eens een berichtje, of beter nog: een kaartje, met jouw blijk van waardering. En waag eens een spontaan belletje naar je ouders om te vragen hoe hun dag was. Voor jou een kleine moeite, voor hen een groot plezier.

via GIPHY

2 Vreemden

Wat aardiger zijn voor mensen die dicht bij je staan, is goed, maar het is misschien wel belangrijker om vriendelijk te zijn tegen vreemden. Dus zeg de eerste de beste vreemdeling die je na het lezen van dit stuk tegen komt netjes gedag, zwaai naar de postbode en geef de kassière straks een complimentje. Ook heel belangrijk: zorg voor een lach op je gezicht. Dan maak je je medemens automatisch al wat vrolijker.

via GIPHY

3 Reizen

Reis je vandaag met de trein? Kijk je medereiziger vandaag dan even aan als je (zonder te zuchten) de stoel naast je vrij maakt door je tas weg te halen en maak eens een praatje met de vrouw tegenover je. Staat iemand met vraagtekens in zijn ogen om zich heen te kijken op het station? Vraag even of je hem of haar kunt helpen. En de tips werken natuurlijk ook als je met de auto reist. Wie goed doet, goed ontmoet.

via GIPHY

4 Lenen

Ligt dat boek van een vriend nog steeds onder het stof in jouw boekenkast of vraagt je moeder al maanden of je alsjeblieft dat vest wil terugbrengen? Breng vandaag alle spullen die je van mensen hebt geleend terug. Daarmee maak je iemand sowieso blij, maar je brengt automatisch ook nog eens een spontaan bezoekje. En hoe vaak doe je dat eigenlijk?

via GIPHY

5 Agenda

Werk je agenda bij. Dat klinkt niet als iets waar je anderen blij mee maakt, maar toch is het zo. Een afspraak maken met die vriend die je al zo lang niet hebt gezien of eindelijk op kraamvisite bij je nicht die een (inmiddels zes maanden oude) koter heeft gekregen, behoort namelijk ook tot ‘je agenda bijwerken’. Wat er ook bij hoort: reageren op openstaande uitnodigingen. En natuurlijk mag je nee zeggen als je ergens geen zin in hebt, maar wees duidelijk en bedenk geen stomme smoesjes. Opgeruimd staat netjes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doe Vriendelijk Dag: wees extra aardig met deze tips
Sluiten