Erik Jonk
Erik Jonk Health & mind 29 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Gebarentolk Irma Sluis over hoesten: Ik had een steekje in m’n keel

De één vond het hilarisch, de ander ‘sprak er schande van’. Gebarentolk Irma Sluis moest gisteravond kort hoesten en deed dat niet in haar elleboog, maar richting haar vuist. Ze heeft gereageerd.

„Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van”, zegt de afgelopen half jaar veel geroemde Sluis tegen RTL Boulevard. Ze hoestte tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge over nieuwe coronamaatregelen. Maar: „Ik ben niet ziek.” RTL Boulevard spreekt inmiddels van ‘kuchjes-gate’.

Incidentje was onbewust

De tolk geeft aan dat het om een snelle, onbewuste actie ging. „Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte.” Ze vindt het naar dat er zoveel op haar kuch is gereageerd. „Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend.” De gebarentolk hoopt dat iedereen het voorval “morgen vergeten is.”

Irma Sluis deed coronatest

Bang dat ze premier Mark Rutte misschien besmette, is Sluis niet. „Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een coronatest gedaan en die was negatief.”

Op social media ging het niet alleen over de nieuwe coronamaatregelen, maar natuurlijk ook over Irma. Een paar voorbeelden.

Lees ook: Iedereen wil gebarentolk Irma spreken, ze neemt heft in eigen hand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gebarentolk Irma Sluis over hoesten: Ik had een steekje in m’n keel
Sluiten