Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Vijf belangrijke lessen voor in de sportschool

Het is halverwege september, dus kans dat je al druk bezig bent met het verliezen van de vakantiekilo’s. Om van deze zwembandjes af te komen, gaan we met bosjes naar de sportschool. Voor de newbies: hoe gedraag je je in de gym?

1. De sportschool is geen Tinderparadijs

Je komt in de sportschool om te sporten, niet om je nieuwe vlam te ontmoeten. Hartstikke leuk als het gebeurt, maar probeer er geen sport van te maken om minutenlang met een zwoele blik naar de persoon tegenover je te staren.

2. Veeg apparaten af na gebruik

Niets vervelender dan sporten op een apparaat waar de zweetvlekken van de vorige persoon nog te zien zijn. Zorg er daarom voor dat je ook na je eigen gebruik het apparaat even afveegt. Kleine moeite, iedereen blij.

3. Ruim op wat je gebruikt hebt

Heb je gewichten gebruikt? Leg ze dan ook weer op de juiste plek terug. Dat iemand anders laks is, betekent niet dat jij ze ook overal mag laten rondslingeren.

4. Ga niet overdreven lang bellen

Dat de vriend van de zus van de vriendin van je broer de relatie verbroken heeft, is natuurlijk hartstikke vervelend. Maar niet de hele sportschool heeft behoefte aan uitgebreid verslag. Wil je even bellen? Loop dan gewoon even naar buiten of zoek een rustig plekje op.

5. Houd niets onnodig bezet

Gebruik een fitnessapparaat niet om Wordfeud te spelen, maar om te sporten. Houd een apparaat niet onnodig bezet, het kan zijn dat iemand te verlegen is om te vragen of hij of zij er gebruik van mag maken.

En nog belangrijker? Blijf vriendelijk, werk jezelf flink in het zweet en vooral: wees ontzettend trots op jezelf.

Volg @Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vijf belangrijke lessen voor in de sportschool
Sluiten