Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 sep 2018

Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in huishouden

Met een man in huis hebben vrouwen plots elke week zeven uur meer huishoudelijk werk. Volgens onderzoekers aan de Amerikaanse University of Michigan komt dat omdat mannen gemiddeld veel minder vaak hun handen uit de mouwen steken in het huishouden. En ze brengen natuurlijk wel werk met zich mee!

Berg werk

Koken, de was doen, schoonmaken… wanneer je het voor twee moet doen raak je haast niet door de berg werk heen. De wetenschappers van de University of Michigan analyseerden gegevens tussen 1968 en 2005 en achterhaalden dat single vrouwen gemiddeld zo’n twaalf uur per week aan het huishouden besteden. Op het moment dat er een man bij hen intrekt, komt daar zo’n zeven uur bij.

Kinderen

Komen er kinderen bij kijken, dan wordt het huishouden een nóg zwaardere klus. In gezinnen met drie kinderen besteden moeders namelijk zo’n 28 uur per week aan huishoudelijke taken.

Let wel op, voor dit onderzoek werd rekening gehouden met de taakverdeling tussen man en vrouw vanaf 1968, dus het is niet uitgesloten dat de huidige situatie evenwichtiger is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in huishouden
Sluiten