Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Warm nazomerweer verwacht volgende week

Het warme weer van 2018 lijkt nog niet ‘op’ te zijn als we de vooruitzichten moeten geloven. Na een paar koelere weken, gaan de maximumtemperaturen vanaf aankomend weekeinde de lift in.

Volgende week kan het in het zuiden van Nederland zomaar warmer dan dertig graden worden. In het westen wordt het iets minder heet. Hier zal het kwik de 25 graden aantikken, meldt Weerplaza.

Volgens meteorologen wordt het warm op dinsdag 18 september ©Weerplaza

Nazomeren?

De komende dagen is druilerig en grijs weer voorspeld met temperaturen die rond of iets onder de gemiddelde waarden liggen. Hier komt vanaf zondag verandering in, dan stijgen de temperaturen in Nederland al naar zo’n 23 graden. Na het weekend zet deze stijging door met een piek op dinsdag met 28 graden. Of het warme weer ook voor langere tijd aanhoudt, is nog moeilijk te zeggen.

De zomer van 2018 heeft al vele warmterecords verbroken. Volgens WeerOnline is het de warmste zomer in meer dan 300 jaar, de gemiddelde temperatuur in de maanden juni, juli en augustus was 19,1 graden. Hiermee werd het oude record van 2003 met 18,6 graden ruimschoots overtroffen. Tijdens een gemiddelde zomer in een doorsnee jaar is het zo’n 17,0 graden in De Bilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.