Redactie Metro
Redactie Metro Gezondheid 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Regelmatig naar de sauna gaan is gezond

Niets beter dan poedelnaakt in de sauna lopen. Relaxen, naar de opgieting gaan, koud afspoelen en je dag is helemaal compleet. Voor de saunaliefhebbers is er nu het perfecte excuus om een dagje extra bij te boeken: uit onderzoek blijkt dat het ontzettend gezond is. Moet je er tijdens deze hitte totaal niet aan denken? Ook dan is het lekker om even goed te zweten in een wellness.

De voordelen

Uit onderzoek blijkt dat naar de sauna gaan risico op hart- en vaatziekten vermindert, het een positieve invloed heeft op aandoeningen als huidziekten, hoofdpijn en griep. En dat is nog niet alles: het is goed voor je bloedsomloop, helpt tegen ontstekingen en heeft een positieve invloed op psychische stoornissen.

Sporten

Houd je niet zo van bewegen? Misschien kun je dan beter een abonnement op de sauna nemen, in plaats van op de sportschool. De fysiologische reacties die door een sauna worden geproduceerd, komen overeen met een activiteit als lopen. Ben je juist wel een sportfreak? Ook dan is het verstandig: een combinatie van sporten en saunabezoeken heeft meer gezondheidsvoordelen dan een sportactiviteit alleen, vertelt het onderzoek dat gepubliceerd is op ScienceDaily.

Dus als iemand dit weekend aan je vraagt: zin om mee te gaan naar het strand? Dan weet je wat je moet zeggen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.