Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 28 feb 2018 / 12:59 uur

Deze natuurlijke middelen helpen tegen stress

Je moet werken, studeren, het huishouden doen, sociale contacten onderhouden, af en toe bij je familie langsgaan, goed voor de dag komen, je wederhelft tevreden stellen en we moeten vooral niet vergeten om goed voor onszelf te zorgen. Kortom: we zijn druk, druk, druk. Voor je het weet kom je om van de stress. Hoe voorkomen we dit nou op een natuurlijke manier?

Kamillethee voor een betere nachtrust

Dokter Jutta Borms liet weten aan HLN dat we door middel van een natuurlijke wijze minder stress kunnen ervaren. Zo kunnen we Sint-janskruid gebruiken als vervanger voor anti-depressiva en kunnen we kamille thee drinken voor een betere nachtrust.

Maar wat moeten we vooral niet vergeten?

Dat slechts één kopje kamillethee niet zal werken op de lange termijn, weten we waarschijnlijk allemaal wel. Daarom is het belangrijk te allen tijde goed voor jezelf te zorgen. Maar wat zijn dan de meest belangrijke dingen? Hier een goede reminder voor als je af en toe jezelf een beetje voorbij loopt. Dokter Borms laat namelijk weten dat de volgende dingen belangrijk zijn:

1. Beweeg meer
In plaats van in je bed te duiken als het allemaal tegenzit is het verstandig om een (klein) rondje te gaan hardlopen of bijvoorbeeld eens yoga te doen. Bij yoga herstel je jouw balans tussen lichaam, geest en ziel. Door yoga voorkom je dat je niet meer ‘voelt’ omdat je niet meer verbonden bent met je lichaam. Als dat gebeurt, stapelen emoties en stress zich juist op.

2. Eet gezond
Hoe voor de hand liggend het ook is: gezond eten kan ook een hoop stress verminderen. Eet veel groenten en fruit én drink minimaal anderhalve liter water per dag. Vermijd bovendien (al is het soms lastig…) zo veel mogelijk koffie, alcohol en tabak.

3. Slaap regelmatig
Zorg voor een goede nachtrust. En is dit lastig omdat je ’s avonds in bed aan het piekeren en stressen bent? Haal dan toch eens wat extra kamillethee in huis om het beste uit jezelf te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze natuurlijke middelen helpen tegen stress
Sluiten