Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 28 feb 2018 / 12:59 uur

Samsung Galaxy S9 aangekondigd, but there’s a catch

Samsung heeft de Samsung Galaxy S9 aangekondigd. De telefoon voldoet aan alle verwachtingen die je tegenwoordig zou mogen verwachten, maar er is wel een nadeel.

Het positieve eerst: de Samsung Galaxy S9 en S9+ hebben twee 12-megapixelcamera’s op de achterkant met optische beeldstabilisatie en die schieten prachtige foto’s. Ze hebben een enorm rappe Exynoes 9810-chipset en 4 GB werkgeheugen, dus ze zullen apps snel kunnen laden en er ook veel tegelijkertijd kunnen draaien. En ze hebben een heel scherp oled-display, dat kleuren heel mooi weergeeft en ook nog eens energiezuiniger is. Een smartphone om je vingers bij af te likken, dus.

Het addertje

Dat klinkt misschien heel goed en dat is het ook. Maar dergelijke kwaliteit heeft zijn prijs. Samsungs premium smartphones waren al nooit goedkoop, maar voor de Galaxy S9 en S9+ moet je wel heel diep in de buidel tasten.

De Samsung Galaxy S9 gaat je 849 euro kosten en voor de grotere +-editie ben je maar liefst 949 euro kwijt. Dat is een prijsverhoging van 50 euro ten opzichte van de aanvankelijke prijs van zowel de Galaxy S8 als de S8+. De Galaxy S7 lanceerde zelfs voor 699 euro: 150 euro goedkoper dan de nieuwe S9. Inmiddels is eerdergenoemde S8 overigens al te krijgen voor iets meer dan 570 euro en ben je voor de S7 minder dan 400 euro kwijt.

Een steeds hogere prijs lijkt een niet te stoppen trend in de smartphonemarkt. Niet alleen Samsung, maar ook Apple vraagt meer en meer geld voor zijn toestellen. De iPhone X ging met 1.159 euro zelfs dik over de ‘illustere grens’ van 1.000 euro heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S9 aangekondigd, but there’s a catch
Sluiten