Redactie Metro
Redactie Metro Fit & gezond 13 dec 2017 / 10:59 uur

Bah! Je kantoorthee is smeriger dan een toilet

Heb je na een kop of zes wel genoeg koffie gehad? Hoog tijd om over te stappen op een lekker kalmerend kopje thee. Toch?

Niet als je op je werk zit, zo blijkt. Als je erover nadenkt, zijn kantoorkeukens niet de meest frisse. Vieze mokken en borden, collega’s die hun restjes niet wegvegen met een vochtig doekje en troep in de gootsteen. Dat blijkt lang niet het ergste te zijn: thee in de kantoorkeuken blijkt ook flink smerig te zijn.

Meer dan het toilet

Het gemiddelde aantal bacteriën in je theezakje dat je uit de kantoorkeuken hebt gehaald, is zo’n 3785, blijkt uit onderzoek van Initial Washroom Hygiene. Ter vergelijking: een toiletbril heeft er gemiddeld 220. Andere onwijs smerige items zijn de handvatten van de waterkoker of koffiepot met zo’n 2483 bacteriën, de rand van een gebruikte mok met 1746 stuks en het handvat van de koelkast met 1592 beestjes.

Waar dat door komt, blijkt niet echt een mysterie: we wassen onze handen veel te weinig. Tijdens het onderzoek werd 1000 kantoorklerken gevraagd of ze hun handen wassen en 80 procent doet dat niet voor ze iets prepareren voor een collega.

Besmettingsgevaar

Vooral nu de griep weer flink om zich heen slaat, is het advies om toch een beetje op hygiëne te letten. Professor Peter Barrett deed het onderzoek en zegt: „Als je er niet over nadenkt hoeveel handen je schudt en handvatten, theezakjes, mokken en deksels je aanraakt, loop je veel meer kans op kruisbesmetting." Zijn tip? „Zorg dat je antibacteriële doekjes gebruikt op het aanrecht en maak je mok regelmatig schoon. Dat draagt al veel bij aan een gezonde werkomgeving."

Wij zorgen in elk geval voor een flesje antibacteriële handzeep in onze tas…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bah! Je kantoorthee is smeriger dan een toilet
Sluiten