Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 13 dec 2017 / 11:14 uur

Britse baby overleeft drie unieke hartoperaties

De Britse Vanellope is pas drie weken oud, maar heeft nu al drie zware hartoperaties overleefd. Ze werd geboren met de bijzondere aandoening dat haar hart buiten haar lichaam is gegroeid.

Ectopia cordis

De aandoening heet ectopia cordis en is erg zeldzaam. Vanellope is de eerste baby in het Verenigd Koninkrijk die de aandoening overleeft. Ze was pas een uur oud toen ze haar eerste operatie onderging.

Met de drie hartoperaties hebben de artsen in het Glenfield Hospital in Leicester haar hart terug in haar borst kunnen zetten. De artsen hebben de huid van Vanellope gebruikt om haar borst te bedekken.

Altijd hoop gehouden

Moeder Naomi Findlay was negen weken zwanger toen de aandoening bij haar baby werd ontdekt. Naomi en haar man kregen te horen dat de beëindiging van de zwangerschap de enige optie was. Toch besloten ze het kind te houden. Heel de zwangerschap lang hebben ze zich zorgen gemaakt.

Naomi is blij dat ze al die tijd toch hoop heeft gehouden. Vanellope is vernoemd naar de prinses uit de Disney-film Wreck-it Ralph, omdat ze zo eigenwijs was om door te blijven vechten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Britse baby overleeft drie unieke hartoperaties
Sluiten