Merel Driessen
Merel Driessen Geld & carrière 13 dec 2017 / 10:59 uur

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland

Ben je van plan om van baan te switchen? Bekijk dan voordat je begint met solliciteren eerst eens even het onderstaande lijstje. Dat zijn namelijk de beste werkgevers van Nederland.

Ieder jaar maakt vacaturesite Glassdoor een ranglijst van de beste beoordeelde werkgevers van Nederland. Op basis van een review over hun werkgever die werknemers anoniem kunnen achterlaten op Glassdoor bepaalt de website wat de Top 20 beste werkgevers van Nederland is. De werknemers konden hun werkgever maximaal 5 punten geven.

20. DEEN Supermarkten

Supermarktketen DEEN belandt op plek nummer 20 en krijgt een 4.3 van haar werknemers. „Er wordt voor gezorgd dat je je werk goed doet en dat de klantvriendelijkheid goed blijft.”

19. Robeco

„Robeco is zeer professioneel, klantgericht en commercieel.” Het bedrijf wordt net als de supermarktketen beoordeeld met een 4.3.

18. Vodafone

De internetprovider krijgt van haar werknemers een 4.3. „Flexibiliteit, modern werken, vertrouwen en toffe collega’s.”

17. Cisco Systems

Cisco Systems produceert netwerkapparatuur voor onder andere telecombedrijven. Werknemers geven het bedrijf ook een 4.3. „Cisco is een heel goede werkgever waar veel vrijheid gepaard gaat met een sterke cultuur, een win-mentaliteit en uitstekende beloning."

16. Zuidzorg

Zuidzorg is een zorgaanbieder die in Noord-Brabant is gevestigd. „Samen met collega’s, andere organisaties, de cliënt en mantelzorgers kijken we naar de beste zorg voor de cliënt." Werknemers geven Zuidzorg een 4.4.

15. Enexis

Netbeheerder Enexis belandt op plek nummer 15 met hetzelfde cijfer als Zuidzorg: een 4.4. De werknemers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. „We werken hard en maken ook veel plezier.”

14. Universitair Medisch Centrum Utrecht

„Werken bij het UMC Utrecht is bijdragen aan goede zorg. Er gebeurt veel en je mag kansen pakken als je ze ziet." Het UMC Utrecht wordt beoordeeld met een 4.4.

13. Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Ook het UMCG krijgt een 4.4 van haar werknemers. Volgens hen is er binnen het ziekenhuis ‘ruimte om je te ontwikkelingen in een (levens)belangrijke omgeving’

12. Nederlandse Spoorwegen

Over NS hoor je regelmatig geklaag, maar zeker niet van de mensen die er werken. Zij schijnen het namelijk prima naar hun zin te hebben: „Iedere dag is een nieuwe uitdaging.” NS krijgt een 4.4.

11. Studentaanhuis.nl

Voor de werknemers van dit bedrijf is Studentaanhuis.nl vooral een bijbaantje. De studenten helpen mensen bij het instellen van hun elektronische apparaten. „Het is een flexibele bijbaan waarbij je zelf kan bepalen waar en wanneer je kan werken.” Studentaanhuis.nl krijgt een 4.5.

10. Hamilton Bright

„Het is een snel groeiende onderneming, ideaal om als starter mee te groeien in de commerciële dienstverlening.” Marketingspecialist Hamilton Bright wordt beoordeeld met een 4.5.

9. 2Contact

2Contact krijgt net als Hamilton Bright een 4.5 van haar werknemers. Werken bij het callcenter is letterlijk een feest: „We hebben leuke collega’s, een goede werksfeer en elke drie maanden een feestje.”

8. Hilton

We kennen het Hilton van de super-de-luxe hotels, maar de hotelketen blijkt ook nog eens een goede werkgever te zijn. Werknemers beoordelen het met een 4.5. „Ik heb 47 jaar voor het bedrijf gewerkt en Hilton heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.”

7. YoungCapital

„Je voelt je echt gewaardeerd als werknemer en er wordt echt naar je geluisterd.” Het uitzendbureau krijgt een 4.6 van haar werknemers.

6. Mendix

Met een 4.6 staat Mendix op de zesde plaats. Mendix is een softwareplatform voor applicaties en ooit begonnen in Nederland. „Je komt binnen en denkt: ‘Hey, dit zijn een heleboel vrienden die met elkaar lol hebben.’”

5. Albelli

Werknemers van de fotowebsite Albelli beoordelen het bedrijf met een een 4.7 „Je kunt werken met de laatste technieken en voorstellen doen voor verbeteringen.”

4. Bynder

Werknemers van Bynder krijgen gratis koffie én eten. Ze geven het bedrijf een 4.7 „Je gaat in teams aan de slag, maar hebt ook de volledige vrijheid om zelfstandig te werken aan projecten of gebieden waar je waarde kunt toevoegen.”

3. Onboard

Recruitmentbureau Onboard krijgt van haar werknemers een 4.8: „Je leert superveel in korte tijd en de werkzaamheden zijn zeer afwisselend!”

2. TOPdesk

Volgens de werknemers van TOPdesk hangt er een gezellige sfeer op de werkvloer. „We hebben veel vrijheid om eigen plannen uit te werken.” Ze geven het bedrijf een 4.8

1. Bain & Company

Op nummer 1 staat adviesbureau Bain & Company. Werknemers geven het bedrijf een 4.9. „Het is interessant werk met geweldige mensen waarmee je ook graag in het weekend afspreekt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste werkgevers van Nederland
Sluiten