Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Fit & gezond 19 sep 2017 / 08:15 uur

Dit doet blowen écht met je nachtrust

Ben je een slechte slaper en ben je ervan overtuigd dat een blowtje voor het slapengaan een goed idee is? De University of Michigan heeft er eindelijk onderzoek naar gedaan. Is het eigenlijk een goed idee om te rekenen op wiet voor een goede nachtrust?

De onderzoekers lieten 98 blowers een sportarmband dragen. Ze moesten slaapdagboeken bijhouden én wiet roken zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws is dat ze inderdaad een stuk dieper sliepen, maar je mentale gesteldheid heeft daar een enorme invloed op.

Elke dag geen goed idee

Ook is het geen goed idee om elke dag een blowtje te doen, zegt onderzoeker Deirdre Conroy van de University of Michigan volgens Metro UK. „Ons onderzoek laat zien dat de hoeveelheid die wordt gerookt een belangrijke factor is als het gaat om het effect op de nachtrust. Van de dagelijkse blowers klaagt 39 procent over klinische slapeloosheid. Terwijl maar tien procent van de gebruikers die zo nu en dan rookt daar last van heeft.”

„Interessant is wel dat wanneer mensen angsten of depressie willen onderdrukken, er geen verschillen meer zijn in de klachten. Dit kan erop wijzen dat het effect van wiet op slaap er vanaf kan hangen of je last hebt van angsten of depressie. In andere woorden: als je een depressie hebt, kan wiet je helpen om goed te slapen. Heb je daar geen last van, dan kan wiet je schade aanbrengen.”

Niet zomaar gaan blowen

Dat betekent niet dat je bij slaapproblemen of depressies maar naar de wiet moet grijpen. Hoewel de meningen in de wetenschap erover zijn verdeeld in welke vorm cannabis en depressie samenhangen, kun je bij sombere klachten, angsten of slaapproblemen toch het beste eerst terecht bij je huisarts. Die kan je verder adviseren wat voor jou de beste oplossing is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit doet blowen écht met je nachtrust
Sluiten