Johan van Boven
Johan van Boven Sport 19 sep 2017 / 07:41 uur

‘Supporterslied over penis van 60 cm is racistisch’

Zeven doelpunten in zeven wedstrijden. Romelu Lukaku kan niet meer stuk bij de fans van Manchester United, dat afgelopen zomer bijna 85 miljoen euro overmaakte aan de penningmeester van Everton om de spits in te lijven. Dus zingen de supporters hem regelmatig toe vanaf te tribunes. Maar niet iedereen is blij met het liedje voor de Belg.

De tekst luidt als volgt: ‘Romelu Lukakuuuuuu. He’s our Belgian scoring genius. With a 24 inch penis. Scoring all our goals. Bellend by his toes.’ In het Nederlands zou dat als volgt vertaald kunnen worden: ‘Romelu Lukaku. Hij is onze Belgische scorende slimmerik. Met een 60 centimeter lange pik. Maakt hij al onze doelpunten. Eikel bij zijn tenen.’

Dollen

In de wereld voor voetbalsupporters werd er vermakelijk gereageerd op de tekst, die ook niet meer dan ludiek is bedoeld. Waarschijnlijk kan Lukaku er zelf ook best om lachen en dollen zijn ploeggenoten hem ermee in de kleedkamer. Maar Kick it Out, een organisatie die zich inzet om racisme en discriminatie uit het voetbal te bannen, wil dat de supporters van United het lied niet langer ten gehore brengen.

„Er is in het voetbal en in de gemeenschap geen plek voor racistische stereotypes, ook al is het de bedoeling de speler ermee te bejubelen”, laat een woordvoerder van Kick it Out aan de Engelse krant The Times weten over de verwijzing naar zijn geslachtsdeel. „We hebben contact opgenomen met Manchester United en we zullen er samen met de club en de Engelse voetbalbond alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk te behandelen.”

Gaat dit liedje (op de klanken van Made of Stone van The Stone Roses ) te ver of moet het kunnen? Oordeel zelf:

https://twitter.com/Sporf/status/907931339915218944

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Supporterslied over penis van 60 cm is racistisch’
Sluiten