Lisa en Shirah
Lisa en Shirah Fit & gezond 18 sep 2017 / 03:00 uur

De meest inspirerende zen-accounts op Instagram

Fanatieke yogi’s, rustgevende natuurfoto’s en spiritualiteit met een knipoog. Wij verzamelden de meest inspirerende accounts op Instagram. Scroll je meer zen in de trein!

@markrobbers

Dat yoga echt niet alleen voor vrouwen is, laat Mark zien. Op de mooiste plekken op aarde wurmt hij zich in de ingewikkeldste yogahoudingen. Een ver-van-je-bed-show voor beginnende yogi’s, maar wel een extra motivatie om vaker je yogamatje uit te rollen.

View this post on Instagram

I would have to say that the one of the biggest blessings in my life has been having parents ❤️ that always believed in me; which instilled in me that very same self-belief. I had that realisation this morning as I looked at some of the most motivating and inspiring people in the world and wondered what is the common factor? It is self-belief. Despite what all the naysayers do and say, despite all the setbacks and the ups and downs, the thread that runs through an inspirational and meaningful life is to never give up and to always believe in yourself. Believing in others may be one of the greatest gifts you can ever give someone. Believing in yourself is one of the 'secrets' of happiness. #believeinyourself

A post shared by Mark Robberds (@markrobberds) on

@actingonadream

Het is maandag, het regent en de trein heeft vertraging. Als je de dag toch positief wilt beginnen, komt dit Instagram-account als geroepen. Iedere dag worden er afbeeldingen gedeeld voor een positievere mindset. Niet cliché, wel aanstekelijk.

View this post on Instagram

For the week ahead…

A post shared by AOAD (@actingonadream) on

@hetgrotegroenegeluk

Sanne doet een maand lang elke dag iets om de wereld een klein beetje te redden. Zo speelde ze al spelletjes in een verzorgingstehuis, gaf ze eten aan daklozen en vulden ze een little free library met boeken uit haar boekenkast. Op Instagram kun je deze inspirerende heldenmaand volgen in foto’s.

View this post on Instagram

Ongelooflijk, wat heb ik een bijzonder gesprek gevoerd net met een mevrouw van in de 90 bij de spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis vlakbij waar ik woon. Ze zat alleen aan een tafel, dus ik ging bij haar zitten om een praatje te maken. Van spelletjes is het niet gekomen, deze mevrouw had absoluut behoefte aan een goed intelligent gesprek. Ze heeft me het hele verhaal van haar bijzondere leven als operazangeres en echtgenote van een kunstschilder verteld. Ik kwam helemaal hyper weer naar buiten, en tegelijkertijd ben ik er stil en een beetje verdrietig van. Deze mevrouw heeft overduidelijk een bijzonder leven beleefd en nu zit ze daar, eenzaam en tegen haar zin, zoals ze mij vertelde. Ik hoop dat ik door naar haar te luisteren vanmiddag haar dag een beetje leuker heb gemaakt. Bedankt @denhaagcares voor deze bijzondere ervaring, ik ga me zeker voor meer activiteiten aanmelden! . . #hetgrotegroenegeluk #ikreddewereld #1maandeenheld #elkedaadtelt #kindnessmatters #randomactsofkindess

A post shared by Sanne – Het Grote Groene Geluk (@hetgrotegroenegeluk) on

@bemorewithless

Dé manier om meer rust in je hoofd te krijgen, is door te minimaliseren. Met elke vuilniszak die je huis verlaat, wordt ook je hoofd een stukje leger. Heb je net dat extra duwtje in je rug nodig? Volg dan Courtney voor eyeopeners over een leven met minder spullen.

View this post on Instagram

Right? ❤️

A post shared by Courtney Carver (@bemorewithless) on

@juliamstarr

Natuurfotograaf Julia zet haar liefde voor de natuur om in prachtige foto’s. Een mooi tegenwicht van alle selfie’s op Instagram én de inspiratie die je zoekt om vaker je wandelschoenen aan te trekken. De foto’s zijn zelfs zo mooi dat ze niet zouden misstaan in een lijstje aan de muur.

View this post on Instagram

A post shared by Julia (@juliamstarr) on

@humansofamsterdam

In de Nederlandse versie van Humans of New York, leer je de inwoners van Amsterdam iets beter kennen. Mensen worden van straat geplukt, op de foto gezet en vertellen hun verhaal. Een eerlijk kijkje in andermans leven.

View this post on Instagram

''For the past year I have been working with disabled children. Most of the children I work with have a mental age of a 2-year-old. Over the year I have learned to communicate with the kids in their own language. Many people don’t realize this but each disabled person has their own language. It’s a challenge but I try to learn each child’s language as best as I can. Every time it amazes me to see that despite of their limitations they still try to get their message across and even develop new skills. For example, one of the children recently sat on the toilet for a little while. Even though it might sound as if doesn’t make much of difference because the child will never be potty trained or go to the toilet independently, To them and to their parents it makes all the difference in the world.'' Photo and story by @debrabarraud #Amsterdam #humansofamsterdam

A post shared by Humans of Amsterdam (@humansofamsterdam) on

@spiritualthoughts

Dat spiritualiteit niet zo serieus hoeft te zijn, bewijst dit Instagram-account. Je vindt hier grappige memes, motiverende spreuken en afbeeldingen die je aan het denken zetten. Onze favoriet:

“When a flower doesn’t bloom you fix the environment in which it grows, not the flower.”

View this post on Instagram

🌼

A post shared by Nicole 👽 (@spiritualthoughts) on

@rupikaur_

Het dichtbundel van Rupi Kaur lijkt ineens bij iedereen in de kast te staan. Niet gek, want ze schrijft de mooiste, korte gedichten. Het begon allemaal met het anoniem delen van haar gedichten en tekeningen op Tumblr en Instagram. Nu, een aantal jaar later, deelt ze haar hersenspinsels nog steeds op Instagram en staat er een succesvol dichtbundel op haar naam. Perfect om te lezen als je op de trein wacht.

View this post on Instagram

🔥💦💫🌺 chapter four – rising – page 163 from #thesunandherflowers

A post shared by rupi kaur (@rupikaur_) on

Over Zenzoekers

Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen.

Volgende week maandag staan Lisa & Shirah weer vroeg voor je klaar met meer treinfulness tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De meest inspirerende zen-accounts op Instagram
Sluiten