Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 17 sep 2017 / 22:39 uur

Britse moeder bevalt van enorme baby

De Engelse kersverse moeder Paula Brown heeft waarschijnlijk een zeer pittige bevalling achter de rug. Haar kersverse zoon Theo was bij de bevalling namelijk bijna twee keer zo zwaar als een ‘normale’ baby.

Weggooien

Paula geeft daags na haar bevalling een interview aan The LAD Bible, waarin ze vertelde dat ze al aardig wat kinderkleren had gekocht voor Theo voordat ze was bevallen. Het grootste deel kon ze weggooien, aangezien haar zoontje bij de geboorte al meer dan 5,5 kilo woog. Een gemiddelde baby zit op zo’n zeven pond, dus 3,5 kilo.

De verpleegkundigen in het Blackburn Birthing Centre, waar Paula beviel, meenden nog nooit zo’n grote baby te hebben gezien. „We waren allemaal aan het gokken hoeveel de baby zou wegen, maar niemand had dít verwacht”, vertelt vader Gareth Brown. „Het was een beetje gek. De meeste baby’s daar zijn heel klein en Theo was enorm. Het was sowieso de zwaarste baby van de afgelopen 4500 baby’s daar.”

Hoewel Theo dus ietwat aan de zware kant is, maken zowel de baby als de moeder het goed. De bevalling was best een pittige kluif voor moeder Paula. „Het was inderdaad hard werken en heel vermoeiend", zegt ze. „Maar het eindresultaat van alles is gewoon fantastisch."

Theo is niet de zwaarste baby die ooit geboren werd. Die eer ligt nog altijd bij een baby uit 1879, die volgens de berichtgeving bijna 10 kilo (!) woog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Britse moeder bevalt van enorme baby
Sluiten