Richard Otto
Richard Otto Podcasts 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Jochem Hamerling

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favoriete podcasts selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Jochem Hamerling.

Jochem Hamerling is music manager audio bij JUKE, DJ bij SLAM! en heeft muziek uitgebracht op labels als Armada, Adesso, Mea Culpa Records en Manual Music. Hij draait op drie evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event.

5 podcast-tips van Jochem Hamerling

1. Spectrum

Joris Voorn is al jaren één van Nederlands’ belangrijkste dance artiesten. De zaterdag van ADE staat hij in de machtige gashouder. In zijn wekelijkse podcast laat hij veel livesets horen die hij recent gedraaid heeft. Deze serie schetst daarmee een perfect beeld van de hedendaagse internationale house en techno sound.

2. Dekmantel Podcast Series

Als je echt verrast wilt worden is deze serie van Dekmantel helemaal de bom. Van gruizige house tot obscure Drum ‘n Bass en Reggae tot seventies synthpop, alles komt voorbij. Dit is dansmuziek in de breedste zin van het woord.

3. De Machine

Gaat het wel door, gaat het niet door, wat mag wel, wat mag niet. Tot een paar weken geleden wist niemand of ADE dit jaar door kon gaan en in welke vorm. Wat voor sentiment leeft er achter de schermen en hoe pakken de organisatoren dit allemaal aan? Atze de Vrieze en Niels Aalberts bespreken het in de aflevering van 28 september.

4. The Boom Room

Het voelt een beetje gek om hier een podcast van mijzelf aan te raden, maar kijkend naar de cijfers kan ik er eigenlijk niet omheen. Afgelopen jaar waren we genomineerd voor een gouden radioring, wat uniek is voor een programma waar het draait om muziek. In The Boom Room draaien we elke week alles wat relevant is op gebied van house en techno. Gijs Alkemade presenteert het programma en alleen al zijn teksten zijn de moeite waard.

5. Days Like Nights Radio

Een goede DJ-set is een verhaal. Als iemand mooie verhalen kan vertellen is het Eelke Kleijn wel. Ik ontdek regelmatig pareltjes in zijn sets die ik later in mijn radioshows draai. Subtiele filmische grooves die werken op een dansvloer maar ook in een hangmat. Eelke draait de zaterdag van ADE op het Mystic Garden Festival.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Caroline Will

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Jochem Hamerling
Sluiten