Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 3 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Vrouw beseft na 2 jaar water geven plots dat haar vetplant nep is

Je planten in leven houden, het is een hele klus. Een plastic plant neerzetten kan daarom een goede optie zijn, alleen wil het je ‘werk’ besparen, moet je dat wel doorhebben.

Bij de Australische Caelie Wilkes viel het kwartje wel heel laat. Na haar vetplant twee jaar lang zorgvuldig water te hebben gegeven, ontdekte zij dat het slechts een plastic decoratiestuk was.

Trots

„Ik heb dit vetplantje inmiddels zo’n twee jaar. Prachtige kleur, volle structuur: ik was er bijzonder trots op”, schrijft de Australische op haar Facebook-pagina. „De plant stond te blinken aan mijn keukenraam. Ik volgde een schema om water te geven. Als iemand anders er durfde aan te komen, vond ik dat niet zo leuk. Ik wilde zelf instaan voor de verzorging.”

Story time. I’ve had this beautiful succulent for about 2 years now. I was so proud of this plant. It was full,…

Posted by Caelie Wilkes on Friday, February 28, 2020

Op een gegeven moment vond Wilkes dat de plant verpot moest worden. „Ik had een mooi vaasje uitgekozen dat er perfect bij paste. Maar toen ontdekte ik dus dat het een vals exemplaar was.” Wilkes vervolgt dat ze er veel liefde in had gestoken. „Ik waste zelfs de bladeren! Waarom ontdek ik dit nu pas?"

Hilariteit

Klein detail: het is voor de gemiddelde vetplant voldoende als het één keer per maand water krijgt. In de winter is het zelfs niet ongebruikelijk een droge periode in te lassen.

Het bericht van Wilkes zorgde voor hilariteit in de Australische Facebookgroep voor plantenliefhebbers. Uit verschillende reacties valt op te maken dat Wilkes lang niet de enige is die dit is overkomen. Zo valt te lezen: ‘Mijn nicht is hetzelfde overkomen’ en ‘toen ik nog geen groene vingers had, gaf mijn moeder mij een vetplant. Ik dacht maandenlang dat het een echte was’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.