Metro
Metro Lifestyle 3 mrt 2020 / 16:49 uur

Konijnen, koeien en een krokodil op de catwalk bij Stella McCartney

Een wel heel vreemd gezicht afgelopen week op de Parijse catwalk van ontwerpster Stella McCartney: modellen in koeien-en konijnenpakken. 

De ontwerpster presenteerde haar nieuwe herfst-en wintercollectie op deze opmerkelijke manier om aandacht te vragen voor het dierenleed in de fashionindustrie. En daarom stalen dit keer niet de knappe modellen de show, maar in plaats daarvan twee konijnen, een vos, een paard, twee koeien en een krokodil.

View this post on Instagram

Last season, @StellaMcCartney celebrated her love of animals with projections of various pairings in the act of copulation. This season she took a less intrusive approach, enlisting a bevy of cuddly costumed characters — bunny, cow, fox — to greet her guests. ⁣⁣ ⁣⁣ The collection was inspired, her program notes said, “By strong-willed women grounded in reality with a free spirit. They are the fearless, the pioneers, the disruptors, the visionaries — ready to express themselves and make a statement, fashion or otherwise.” ⁣⁣ ⁣⁣ One could call this season’s fashion statement abundant chic, as she filled her lineup with ample proportions, intense detailing and high-interest surface treatments. These included big, shaggy knits and faux shearling, lattice overlays for evening, perforated vegan leather (yes, it’s PVC-free), demonstrative lumberjack plaids and prints done in collaboration with the archive of the artist Erté.⁣⁣ ⁣⁣ Tap the link in bio for more. ⁣⁣ ⁣⁣ Report: Bridget Foley⁣⁣ 📹: Simone Buitoni ⁣ ⁣ —⁣ #wwdfashion⁣ #wwdreviews⁣ #stellamccartney ⁣ #pfw

A post shared by WWD (@wwd) on

Deze dieren waren niet zomaar gekozen. Zij vormen nog steeds hét hoofdmateriaal voor heel wat modehuizen. „We willen op humoristische wijze een krachtige boodschap uitdragen, opdat mensen luisteren”, vertelde McCartney.

Luchtige manier

Tijdens de show werd de nieuwe handtassencollectie geshowd. De tassen zijn gemaakt van veganistisch alternatief voor leer of van gerecycleerd plastic. „Wij zijn het enige luxehuis dat geen dieren doodt voor de collecties. Dat wil ik op een luchtige manier onder de aandacht brengen” , liet de modeontwerpster weten.

Goed voor dieren en planeet

Het is niet voor het eerst dat McCartney zich uitspreekt over dierenleed. Sinds de start van haar modemerk werkt de ontwerpster zonder leer, bont, veren of dierlijke lijm. „Het heeft wel mijn hele carrière geduurd om de stoffen zo kwalitatief te maken. Het vegan leer is zacht én heeft een luxueuze uitstraling.”

De huidige collectie tassen bevat meer lederen alternatieven dan eerder gezien, en het blijft niet alleen bij de tassen. Ook de schoenen, trenchcoats en jassen zijn gemaakt van diervriendelijke materialen. „We doen dit omdat het goed is voor de planeet en de dieren”, aldus het modehuis.

View this post on Instagram

The Stella McCartney Winter 2020 show. Watch live on Monday at 10am CET. #StellaMcCartney #StellaWinter20 #PFW

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Konijnen, koeien en een krokodil op de catwalk bij Stella McCartney
Sluiten