Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mrt 2020 / 14:49 uur

ProRail start speciale corona-taskforce op

Het is voor het eerst sinds de Mexicaanse griep dat Prorail een speciale taskforce opstart. Deze taakgroep zal moeten bepalen wat er moet gebeuren bij een grote uitbraak van het coronavirus. 

„Een van de doelen is om zoveel mogelijk treinverkeersleiders en incidentenbestrijders aan het werk te houden. Zonder hen zouden alle treinen stilstaan", aldus een woordvoerder van de spoorbeheerder. „Als die allemaal de griep krijgen, dan hebben we een probleem. Daarom gaan individuele verkeersleidingsposten op slot als daar medewerkers ziek worden. Medewerkers die nog niet ziek zijn gaan vanaf een andere locatie werken."

Goed voorbereid

Deze aanpak werd ook gehanteerd tijdens de Mexicaanse griep in 2009. Volgens de woordvoerder heeft nog geen van de medewerkers het coronavirus. „Maar het is belangrijk dat we goed voorbereid zijn." ProRail houdt verder de voorschriften van het RIVM aan om te bekijken of iemand wel of niet thuis moet blijven.

De NS en alle vervoersbedrijven hebben ook een team samengesteld dat scenario’s uitwerkt en de contacten onderhoudt met de overheid en het RIVM. De ov-bedrijven trekken hierin samen op met de branchevereniging OV-NL (Openbaar Vervoer Nederland).

Indammen

Eerder op dinsdag kwam het kabinet bijeen om te praten over de verspreiding van het coronavirus door het land. Uit gegevens van het RIVM blijkt dat er op dit moment in Nederland 24 mensen besmet zijn met het virus.

Rutte liet weten dat het kabinet zich op dit moment enkel richt op het indammen van het virus. Mocht het virus zich verder verspreiden, dan liggen er volgens de premier ‘maatregelen klaar voor een volgende stap’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ProRail start speciale corona-taskforce op
Sluiten