Naomi Defoer
Naomi Defoer Lifestyle 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Knuffelaars opgelet: ‘t is Internationale Knuffeldag

Om afscheid te nemen, liefde te tonen of gewoon zomaar. Knuffelen kan eigenlijk altijd en overal, maar vergeet het vooral vandaag niet. Het is namelijk Internationale Knuffeldag.

Blue Monday

Of het speciaal is opgericht als tegengeluid op de neerslachtige Blue Monday of dat het pure toeval is geweest, dat weten we niet. Des te meer redenen om vandaag je naaste (of natuurlijk je huisdier) eens extra stevig vast te pakken. Vraag natuurlijk wel even toestemming voordat je iemand om de hals vliegt.

De Amerikaanse dominee Kevin Zaborney bedacht de dag met als doel dat er meer geknuffeld wordt. Overigens is de datum niet geheel willekeurig gekozen. De dag valt precies tussen het einde van het jaar en Valentijn, volgens de dominee een lastige periode voor velen. Een knuffeldag zou die periode wat minder ‘donker’ moeten maken.

Oxytocine

Wist je trouwens dat knuffelen niet alleen maar leuk, maar ook goed voor je is? Door te knuffelen maak je oxytocine aan. Dit liefdes- of knuffelhormoon zorgt er niet alleen maar voor dat je je verbonden voelt met de persoon waarmee je knuffelt, maar ook dat je weerbaarder bent tegen stress en beter tot rust kunt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.