Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

VU gek van privépakketjes: ‘Zelfs van de seksshop’

Dat werknemers een privépakketje op het werk laten bezorgen, dat is niet zo gek. Maar op de Vrije Universiteit van Amsterdam begint het inmiddels aardig uit de hand te lopen. Per 1 februari is het dan ook niet langer mogelijk.

Handig

„Iedereen werkt overdag, dan is het gewoon handig dat het hier bezorgd kan worden. Daar maakt men gebruik van. Maar we moeten er nu een halt aan toeroepen. We zijn er te veel uren aan kwijt”, zegt teamleider Jamal Aanzi tegenover universiteitsblad AdValvas.

Per jaar worden er zo’n 4.500 privépakketten verwerkt. Houd je er rekening mee dat medewerkers hun post in het weekend thuis zullen laten bezorgen en de periode dat de VU dicht is tijdens de kerstvakantie, dan zijn het er gemiddeld 18 per dag.

Kleding shoppen

Niet altijd is het even duidelijk welk pakketje een inhoud met privédoeleinden heeft en welke niet. „Pakjes van bol.com kunnen ook via de VU-site aangevraagd zijn. Maar vaak gaat het om pakjes van Zalando. De laatste tijd zien we ook veel kleding van Chinese sites als Aliexpress of Wish.”

Overigens treffen Aanzi en zijn collega’s ook wel eens pikantere dingen aan. „Het gaat niet om grote pakketten zoals kasten. Maar we zien wel gekke dingen. Pakjes van seksshops, bijvoorbeeld. Waarom? Misschien hebben ze daar juist een goede reden voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VU gek van privépakketjes: ‘Zelfs van de seksshop’
Sluiten