Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

KPN-top in gesprek met XS4all na petitie

Het einde van onder andere Telfort en XS4all nadert (op termijn). Dat kondigde KPN een goede week geleden aan, maar de medewerkers van laatstgenoemde lieten het er niet bij zitten. Een succesvolle petitie heeft ertoe geleid dat de top van het bedrijf het besluit toch wil heroverwegen.

40.000 handtekeningen

Er werden maar liefst 40.000 handtekeningen van (oud-)medewerkers en klanten op gehaald voor de petitie XS4all moet blijven. Deze werd opgezet nadat er kort na de bekendmaking ongelooflijk veel reacties binnenkwamen.

Kirsten Verdel, die vroeger werkte bij XS4all, nam samen met onder andere oud-directeur Dokke Pelleboer en oud-woordvoerder Sjoera Nas het initiatief voor de petitie. Waar er gehoopt werd op een paar honderd handtekeningen werden dat er meer dan 40.000.

Ze claimen verder dat er geen reden is om XS4all op te doeken. Het bedrijf zou winstgevend zijn en ze stellen dat flink wat klanten geen trek hebben in het merk KPN en zullen overwegen om de provider te verlaten, wanneer KPN daarin wordt opgenomen.

Historie

Volgens velen is XS4all meer dan zomaar een merknaam. Het wordt gezien als een voorvechter op het gebied van privacy en veiligheid in de digitale wereld. Extra pikant is dat er op dit moment een reclamespot is, waarin XS4all wijst op haar historie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.