Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 26 okt 2017 / 09:05 uur

Leve dat lichaam: body positive movement zet voort

#fuckyourbeautystandards, dat is voor steeds meer vrouwen het credo op social media. Álle lichamen mogen namelijk gevierd worden, ook op Instagram, een platform waar de dunne norm toch nog (vaak) regeert.

Rock that leggings

Mary Dee is daar een voorbeeld van: zij plaatste afgelopen week op Instagram een filmpje waarop ze vertelt recentelijk te zijn uitgelachen omdat ze een strakke legging droeg. Omdat ze altijd moeite heeft gehad met haar gewicht, was dat eerst lastig. Tot Mary zich realiseerde dat zowel haar gewicht als kleding haar niet definiëren, terwijl haar (inspirerende) levensdoelen dat wel doen.

https://www.instagram.com/p/BalD6IqA5Ze/

Pannenkoekenliefde

Hierin is Mary Dee niet de enige: steeds meer vrouwen proberen op te staan voor het laten verdwijnen van bepaalde schoonheidsstandaarden. Ook vlogger Vera Camilla, die we voor Metro Lifestyle al een aantal keer eerder spraken, vertelde in juni in een video 10 kilo te zijn aangekomen maar veel gelukkiger te zijn: ze was alleen maar bezig met meer afvallen en enorm onzeker. Ze stond alleen maar op de weegschaal en genoot veel minder van het leven. Nu wil ze juist een tegenhanger bieden van al die strakke bikinifoto’s en succesverhalen rondom afvallen. Ze eet pannenkoeken als ontbijt als ze er zin in heeft, maar staat ook in de sportschool als ze dat wil.

Self-love squad

Ook de Nederlandse journaliste Mayra Louise weet het zeker: #happyisnotadressize. Ze was de afgelopen jaren al bezig met het (her)waarderen van haar lichaam, maar moet – nu ze net is bevallen – weer wennen aan haar lichaam, terwijl ze weet dat het de eerste ‘woonplek’ van haar dochter was (toch zeker iets om te waarderen). Ze hoopt met ‘body positive’ foto’s vrouwen te inspireren die onzekerheid voelen wat betreft hun lichaam. ‘Every body deserves cute lingerie’ schrijft ze bij een foto, en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar onderschrijven.

Vaarwel #selfie, hallo #chinfie

De ‘chinfie’ zorgde de afgelopen weken ook voor flink wat hilariteit op het wereldwijde web, maar dient in sommige gevallen ook een hoger doel: het bestrijden van té perfecte plaatjes (en lichamen) online. Leve lichamen, zouden wij zeggen, hoe-ie er dan ook uit ziet. Want dat wordt nog wel eens vergeten: we leven, jongens, laten we ervan genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leve dat lichaam: body positive movement zet voort
Sluiten