Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Honolulu voert verbod op appen tijdens oversteken in

Appen terwijl je de straat oversteekt, in Honolulu kan het vanaf 1 november oplopen tot een boete van 99 dollar. De Hawaïaanse hoofdstad wil ‘smartphone-zombies’ aanpakken en hiermee het aantal verkeersdoden omlaag brengen.

Eerste stad ter wereld

Honolulu is de eerste stad ter wereld die met dit verbod komt. Van zo’n tropische stad zou je het misschien niet verwachten, maar de Amerikaanse stad heeft veel voetgangers en dan ook de meeste ongelukken met voetgangers van alle grote Amerikaanse steden. Uit onderzoek van de Journal of Safety Studies is gebleken dat honderden Amerikanen gewond raken in het verkeer terwijl ze hun telefoon vasthouden. Met deze nieuwe wet moet er voorkomen worden dat mensen als een ‘zombie’ de straat oversteken en daardoor niet goed opletten.

Boete kan oplopen tot 99 dollar

Een overtreding kost je ongeveer tussen de 15 en 35 dollar, maak je dezelfde fout voor een tweede keer dan kost dat het 75 euro en elke volgende overtreding kost zo’n 99 dollar, meldt ABC News.

De wet geldt niet alleen voor het gebruik van smartphones, maar ook voor het gebruik van videospellen, laptops, ipads of digitale camera’s. Mensen die met een koptelefoon door de stad lopen, hoeven zich geen zorgen te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honolulu voert verbod op appen tijdens oversteken in
Sluiten