Anke Horstman
Anke Horstman Lifestyle 25 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

TechOnderweg #2: Is einde van smartphone nabij?

Word jij soms ook helemaal gek van je smartphone? Terwijl je dat ding helemaal niet nodig hebt, blijf je jouw telefoon om de haverklap checken op nieuwe appjes. En je Facebook-timeline heb je zo onderhand ook tig keer gerefreshed. Tijd voor focus!

Mooi gezegd natuurlijk, maar zelf lijd ik net zo goed aan smartphone rusteloosheid. Zodra ik mijn telefoon zie liggen of een appje hoor binnenkomen, schiet mijn hand er in een reflex naartoe. Wegstoppen in je tas, lijkt een goed idee, maar je wilt tóch die belangrijke telefoontjes niet missen… What to do als je niet alles wilt ‘muten’?

Voice Powered Smart Ring

Orii lijkt een geschikte partner in crime: hij wordt in de markt gezet als ‘your Voice Powered Smart Ring’. Slimme sieraden zijn er op zich al wel een tijdje (sinds 2014), maar Orii doet alle eerdere versies van de smart ring vergeten.

https://www.youtube.com/watch?v=athxkxonutU

Om het verschil even kort uit te leggen: een ‘standaard smart ring’ doe je om je vinger en hij geeft vervolgens notificaties weer door zachtjes te trillen en door gekleurde lichtjes af te geven. Dit alles afhankelijk van het soort notificatie; als je een appje binnenkrijgt, wordt gebeld of een email ontvangt. Redelijk eenzijdig verkeer, dus.

Orii kan dat (uiteraard) ook, maar er is meer! Waar ik zo enthousiast over ben, is dat je ook kunt bellen met de Orii. Je leest het goed…even telefoneren met vrienden door Orii tegen je hoofd aan te houden.

De techniek hierachter heet ‘bone conduction’ en is bijzonder interessant te noemen. AfterShokz gebruikt dit bijvoorbeeld in zijn hoofdtelefoons. Ik heb dit zelf getest en het werkt hartstikke goed. Bovendien is dit ook nog eens beter voor je trommelvliezen in vergelijking met oordopjes!

Meer kenmerken:

  • Door de bone conduction-technieken hoor je gesprekken in luidruchtige omgevingen beter dan wanneer je zou bellen met je smartphone
  • Bestuur Siri met Orii: laat haar een afspraak plaatsen in je agenda of vraag naar de Spaanse vertaling van een broodje zalm
  • Geeft lichtjes/trillingen af bij binnenkomende appjes, emails en push-berichten
  • Tot 1 uur beltijd (daar mag nog aan gesleuteld worden!)
  • 45 uur stand-by tijd
  • Waterdicht
  • Verkrijgbaar in zilver, grijs en zwart
  • Verkrijgbaar in 6 verschillende ring groottes

Prijs en beschikbaarheid

Er is momenteel een crowdfunding project opgezet om Orii bij de consument te krijgen. En met succes: het benodigde financieringsbedrag is al meer dan drie keer binnen gehaald. Naar verwachting zal de Orii vanaf februari 2018 bij de klant verschijnen. Ook jij kunt er nog een bemachtigen: vanaf 129 dollar word je eigenaar van je eigen Voice Powered Smart Ring.

Over Techgirl Anke

Techgirl.nl is dé technologie website voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle.

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste TechOnderweg-tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.