Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 25 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe realityserie bij Metro: Mallorca is van ons!

Daan, Marijke, Sjon, Roy, Carmell en Janell werken de hele zomer in Club NL op Mallorca. Metro volgde ze tijdens het proppen, bij optredens van artiesten als Dyna en Biggi, en geeft een kijkje in de wereld van het managen van een van de grootste clubs van Mallorca. Want is het eigenlijk alleen maar zon, zee, strand en seks? Of is het vooral kéihard werken?

Mallorca Open Air

Mallorca is van ons is vanaf vrijdag 28 juli wekelijks te zien bij Metro. De zes afleveringen zijn gemaakt in samenwerking met Telegraaf VNDG. De reality-serie laat drie dagen en drie nachten van de werknemers van Club NL zien. Tijdens de tweede dag volgen we hen bij het hoogtepunt van de week, Mallorca Open Air. Dit festival wordt elke dinsdag overdag buiten de club gehouden, in een oase-achtig gebied met palmbomen, een meertje, een molen, een fontein en natuurlijk barren en een podium. Artiesten als Dyna, F1rstman, D-Rashid en Radical Redemption treden op. De filmers, Rick en Marius, zie je in Mallorca is van ons ook zelf aan het werk.

Een general manager van het populaire Club NL, waar achthonderd mensen tot in de vroege uurtjes kunnen feesten, : „Veel Nederlanders die naar Mallorca komen, vinden Club NL leuk vanwege de artiesten (zo zijn de Vunzige Deuntjes-avonden fameus, red.). Ze merken dat we met een heel mooi team werken.”

Mallorca is van ons!: realityserie op de Metro-app
De avond valt, het feest op Mallorca. / Colourbox

Dat laatste blijkt, want een baan in deze ‘feesttent’ is gewild. „Per jaar sturen duizend tot tweeduizend mensen een sollicitatie. Echt absurd, hoewel Mallorca nu een zeer populaire bestemming is. Nederlandse vakantiegangers zien hier een hecht team waarin mooie vriendschappen ontstaan. Die vakantiegangers willen een jaar later bij Club NL werken, maar dat geldt ook voor werknemers van andere kroegen en clubs. Ze willen bij ons horen.”

Geweldig, maar hard werken

Geluksvogels die een plek in deze club hebben bemachtigd zijn er natuurlijk wel. Een club die tientallen jaren al in handen is van een Spanjaard en sinds een jaar of acht het naambord Club NL op het dak heeft. „Wat zij meemaken ga je in Mallorca is van ons zien”, zegt de general manager. „Wat komt er allemaal kijken bij banen als propper of barvrouw? Ik kan je vertellen: het is geweldig werken hier, personeel huilt als het zomerseizoen voorbij is. Maar verder is het ook heel hard werken hoor, met veel feest en weinig slaap. Het vergt veel energie, maar elke dag zie je weer een mooie club, vol mensen. Dat geeft iedereen een trots gevoel en heb je meteen weer zin in de volgende dag.”

Vanaf zondag stellen we op Metronieuws.nl en de Metro-app dagelijks een van de hoofdrolspelers in Mallorca is van ons voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.