Eefje van Son
Eefje van Son Lifestyle 10 aug 2016

Nieuwe fitnesstrend: zeemeerminfitness

Een nieuwe fitnesstrend is ontstaan en het heeft niets te maken met een strakke sportlegging en korte top, maar alles met een zeemeerminstaart.

Je hijst je benen namelijk in een kleurrijke staart naar keuze en mag net zoals Disney prinses Ariel in het water vertoeven. Ondertussen zorgt een fitnessinstructeur ervoor dat je een echte work-out doet en vergis je niet; mermaid fitness is ontzettend zwaar.

Voor veel mensen klinkt het waarschijnlijk als een grapje, maar zeemeerminfitness is een intensieve sport. Stel je voor dat je een eindje gaat zwemmen en je benen niet mag gebruiken, want deze zitten namelijk ‘aan elkaar gebonden’ in de staart. Naast het zwemmen doe je ook allerlei oefeningen in het water. De staart zorgt er dan voor dat jij niets op een normale manier kunt doen en je dus extra moet inspannen om alles te voltooien. Daardoor worden voornamelijk je buikspieren en je romp getraind. De instructeurs geven je een gehele work-out waarbij je hartslag flink omhoog gaat.

Deze aparte manier van fitness is overigens niet alleen voor vrouwen, ook mannen mogen hun benen in een gekleurde staart hijsen en in het water duiken.

Voor de liefhebbers is het helaas niet mogelijk om in Nederland als Ariel te fitnessen en of dit in de toekomst wel kan, is nog maar de vraag. Als je een reisje kunt bekostigen, kun je in ieder geval naar het Colorado Hotel in San Diego of naar de Mermaid Fitness Company in Michigan afreizen om de sport te beoefenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe fitnesstrend: zeemeerminfitness
Sluiten