Eefje van Son
Eefje van Son Reizen 10 aug 2016 / 11:51 uur

Droomreis voor zieke Kevan: vrienden dragen hem

Niet iedereen op de wereld is gezegend met een goed stel benen om de wereld mee rond te reizen. Neem de 30-jarige Kevan Chandler.

Kevan woont in Indiana, Verenigde Staten, en droomt er al een lange tijd van om door Europa te reizen. Helaas heeft hij een erfelijke spierziekte, musculaire dystrofie, waardoor hij niet meer zelfstandig kan lopen. Langzaam tast de ziekte zijn spieren aan. Europa rondtrekken is voor Evan dan ook niet mogelijk. Maar dankzij zijn vrienden is zijn droom toch uitgekomen.

Omdat het viertal het niet wilden laten gebeuren dat Kevan zijn droom niet waar kon maken, besloten ze Kevan in een grote rugzak te stoppen en hem één voor één op hun rug te dragen. Maar die rugzak kostte wel wat geld en dus startten de vrienden de campagne ‘We Carry Kevan‘. Uiteindelijk kon via het binnengehaalde geld een rugzak gekocht worden, maar dat was nog niet alles. Ook fysiek moesten de vrienden voorbereidingen treffen. Weken trainden ze om Kevan op hun rug door Europa te kunnen dragen.

En toen was daar eindelijk het vertrek. Drie weken lang trokken de vijf vrienden deze zomer door Engeland, Ierland en Frankrijk. En Kevan? Die zat prima in zijn rugzak. Tijdens de trip filmden de vrienden allerlei gebeurtenissen om het thuisfront achteraf te laten meegenieten van de reis..

Kevan is onder de indruk van wat hij deze zomer heeft meegemaakt en hij wil dan ook graag een boek schrijven over zijn reis. Ook wil hij anderen helpen hun dromen te verwezenlijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droomreis voor zieke Kevan: vrienden dragen hem
Sluiten