Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 28 jun 2016 / 12:30 uur

5 makkelijke trucs om te ontspannen op werk

De plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen is vaak de meest stressvolle plek: ons werk. Maar wanneer je achter je bureau zit en het stresslevel tergend hoog voelt oplopen is er wel degelijk iets dat je kunt doen om het werkleed te verzachten.

Metro Lifestyle somt op:

1. Zet kalmerende muziek aan

Je mag normaal misschien meer van upbeat houden, maar wanneer je je gestrest voelt is niets prettiger dan met je oortjes in wegdromen bij rustige muziek. De rustige noten van een piano of gitaar kunnen wonderen doen voor je stressniveau.

2. Ga een rondje lopen

Ja je hebt nog een hele to do-lijst klaarliggen en eigenlijk geen tijd om een blokje om te lopen, maar doe het toch maar even! Ga een rondje van tien minuten lopen om je hoofd leeg te maken. Alleen al het ‘even weg zijn’ van je bureau kan wonderen doen. Probeer tijdens je rondje vooral niet te veel bezig te zijn met wat je allemaal nog moet doen.

3. Drink hete thee

Verschillende onderzoeken suggereren dat een kop hete thee je stress kan verminderen. Alleen al de warmte van een kop thee tussen je handen kan je al kalmeren. En een pluspunt: het bevat veel minder cafeïne dan koffie.

4. YouTube-pauze

Kijk wat nutteloze YouTube-filmpjes die je aan het lachen maken. Pak die paar minuten om even tot rust te komen bij je favoriete kanaal met hondenfilmpjes en vooral even niet te denken aan alles dat nog ‘moet’. Zo krijg je een nieuwe lading energie en een positieve spirit.

5. Meditatieminuutje

Ben je te moe, moet je te veel doen en trek je het écht even niet? Roep de meditatie goeroe in jou naar boven. Hoe? Doe je ogen dicht voor 60 seconden. Beeld je in dat je op een warme, rustige, stille plek bent waar je alleen het geluid van de wind (en de zee?) om je heen hoort. Focus hierbij ook op je ademhaling, houd deze zo rustig mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 makkelijke trucs om te ontspannen op werk
Sluiten