Redactie Metro
Redactie Metro Tech 28 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Steeds meer senioren met smartphone

De smartphone wordt steeds populairder bij Nederlanders van vijftig jaar en ouder. Volgens onderzoek van Telecompaper had aan het einde van het eerste kwartaal 84 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 50-64 jaar een smartphone. Dat was een jaar eerder nog 67 procent. Bij 65-plussers groeide het smartphonebezit van 54 naar 63 procent.

Smartphones worden vaker in een winkel aangeschaft dan online, zo blijkt uit de cijfers. De onderzoekers sluiten niet uit dat er een verband zit tussen de stevige groei van het smartphonebezit onder ouderen en deze toename. Over het algemeen maken senioren namelijk minder gebruik van onlinewinkels.

Samsung vs Apple

Samsung is nog altijd marktleider op de Nederlandse smartphonemarkt met een aandeel van 45 procent. Wel wint Apple volgens het onderzoek terrein. Bijna één op de drie Nederlanders bezit een iPhone, bijna 3 procentpunt meer dan een jaar eerder. Apple is vooral bij jongeren populair.

Gebruik

Uit de cijfers komt overigens ook naar voren waar consumenten hun smartphone het meest voor gebruiken. Hierbij is de camera veruit het populairst. Ruim 87 procent van de mensen met een smartphone zegt deze te gebruiken. Acht op de tien smartphone-gebruikers verstuurt tekstberichten en bijna twee derde gebruikt hun smartphone om emails te versturen en te ontvangen.

Opvallend is dat consumenten met een Sony- of Apple-toestel meer functionaliteiten van hun toestel gebruiken dan gemiddeld, terwijl consumenten met een LG-modelletje juist minder van de mogelijkheden benutten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.