Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 17 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: geurkaarsen ongezond

Het is voor veel modellen dé manier om zich thuis te voelen in weer het zoveelste hotel waar ze zitten voor een fotoshoot: geurkaarsen. Maar die ruikers mogen dan wel helpen tegen heimwee, ze brengen wel een ander gezondheidsrisico met zich mee, zo wijst nieuw onderzoek aan de universiteit van Melbourne uit.

Lees ook: Video: zo gevaarlijk is het geen zonnebrand te smeren

De geur die de kaars afscheidt, bevat chemische stoffen als benzeen en tolueen, zo ondervond Anne Steinemann, onderzoekster van milieuverontreiniging. Deze stoffen kunnen schade aan de hersenen, longen en het zenuwstelsel aanbrengen en ontwikkelingsstoornissen veroorzaken. Ook zou het astma- en migraine-aanvallen triggeren.

Lees ook: Mutsendief zorgt voor eerste misdrijf in vijftig jaar

De professor raadt aan om geurkaarsen op plantaardige basis te kopen. Ook geuroliën raadt ze af. Eerder onderzoek waarschuwde ook al voor de gevaren van geurkaarsen. Toen werden de woonaccessoires zelfs gelinkt aan kanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.