Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Italië boos over Franse sneer naar Nutella-pasta

Een potje puur geluk, dat is de chocoladepasta Nutella waarschijnlijk voor de meeste mensen. Toch is er één iemand voor wie dat niet geldt. De Franse minister van Milieu, Ségolène Royal, is namelijk totaal niet blij met deze lekkernij. Ze heeft zelfs de Fransen opgeroepen te stoppen met eten van Nutella.

Lees ook: Mr. Nutella overleden

De chocoladepasta heeft volgens Royal slechte gevolgen voor het milieu. Er zouden kostbare oerwouden worden gekapt om palmolie voor Nutella te produceren.

Paradepaardje

In Italië balen ze van de aanval op de chocoladepasta. Nutella is het paradepaardje voor het Italiaanse concern Ferrero, het bedrijf van de overleden man achter Nutella en vooral bekend van de Ferrero-Rocherbonbons. Daarom is Rome niet blij met de woorden van de minister. De Italiaanse minister Luca Galletti sprong in de bres voor het Italiaanse bedrijf: "Ségolène Royal gedraagt zich zorgwekkend. Blijf af van Italiaanse producten. Vanavond op tafel: brood met Nutella", reageerde hij. Zo eisten er ook een aantal andere Italiaanse parlementsleden excuses van Royal.

Gesprek van de dag

Inmiddels heeft de Franse politica haar excuses aangeboden, maar met “Duizend excuses voor de woorden over Nutella” komt Royal niet weg. De toon is gezet en de chocoladepasta zal zondag waarschijnlijk het gesprek van de dag zijn als de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi de Franse president François Hollande ontmoet op de wereldtentoonstelling in Milaan.

Lees ook: Pot Nutella veroorzaakt brand, hond komt om

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.