Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 16 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Tweedehands kleding voetballers en -vrouwen te koop

Nyves Janssen, de vrouw van FC Utrecht aanvoerder Willem Janssen, heeft een pop-up store met tweedehand merkkleding van profvoetballers en voetbalvrouwen in the Brand Store in Utrecht geopend.

Lees ook: Dit zit er dit jaar in de goodiebag van de Oscars

Met haar merk Nyves2 wil Janssen tweedehands en vaak nauwelijks gedragen fashion-items een tweede leven gunnen. In de schappen hangen onder meer kledingstukken van bekende profvoetballers als Memphis Depay, Elroy Elia & Leroy Fer en bijbehorende voetbalvrouwen.

Garderobe

Janssen kwam op het idee na het doorspitten van haar eigen garderobe. "Tot mijn grote verbazing en schrik vond ik items die ik nog nooit had aangetrokken of gebruikt. En ik ben niet de enige vrouw bij wie dat zo gaat. Vaak gaat het om dure merkartikelen die je ook niet zomaar weggeeft of voor een redelijke prijs kunt verkopen. Bovendien brengt dat verkopen best wat werk met zich mee: items fotograferen, advertenties maken, mails beantwoorden, pakketjes maken, gevolgd door vele ritjes naar het postkantoor."

Lees ook: Honden op de catwalk van New York Fashion Week

En dus doet ze het zelf: de spelersvrouw zal twee weken lang, tot 1 maart, haar handel houden in de kledingwinkel in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.