Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Nieuws 16 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek wijst uit: Jaloerse vrouwen zijn draken

Snauwen, afkraken, slechte foto’s online plaatsen of zelfs het aansmeren van een lelijke outfit. Vrouwen zijn absolute draken als ze zich bedreigd voelen. Jaloezie brengt het slechtste in hen naar boven, zo blijkt uit onderzoek van online vrouwenmagazine Ze.nl.

Lees ook: ‘Vrouwen met dikke billen werken hard’

64 procent van de vijfhonderd ondervraagde vrouwen onder de 25 jaar zegt weleens een vriendin afgesnauwd, afgekraakt of genegeerd te hebben uit jaloezie. Andersom heeft 70 procent van de vrouwen ook weleens meegemaakt dat ze niet goed werd behandeld door een jaloerse vriendin.

Concurrentie

Van de ondervraagden voelt 63 procent een onderlinge concurrentiestrijd met vriendinnen. Die strijd gaat ver: een kwart van de vrouwen geeft toe liever op stap te gaan met vriendinnen die minder knap zijn dan zij.

Als vrouwen zich bedreigd voelen, veranderen ze in nare wezens die niets of niemand ontzien. En dus ook hun eigen vriendinnen niet, zo blijkt. Dingen die vrouwen doen uit jaloezie kunnen redelijk onschuldig zijn: het afkraken achter de rug om (64 procent) en expres een lelijke foto van de misgunde vriendin op Facebook plaatsen, bijvoorbeeld.

Lees ook: Zoontje kleedt mama een week lang aan

Soms gaan ze echter over tot zwaarder geschut. Zo waren er genoeg dames die expres hun vriendin calorierijke dingen cadeau gaven omdat ze niet wilden dat zij zou afslanken. Ook waren er diverse meiden die aangaven met opzet hun vriendin een lelijke outfit aan te hebben gesmeerd, omdat ze er normaal gesproken altijd zo mooi uitzag. Daarnaast zijn er ook regelmatig (toekomstige) relaties op de klippen gelopen, omdat de dames zelf geïnteresseerd waren in de date van hun vriendin of jaloers waren op haar ‘perfecte leventje.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: Jaloerse vrouwen zijn draken
Sluiten