Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 16 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Leidse ondernemer schrikt van busje in Syrië

Een Leidse ondernemer keek afgelopen weekend vreemd op. Een busje met het logo van zijn bedrijf erop dook op in de buurt van Aleppo. En dat levert een hoop commotie op in de garage.

Polderjihadist Abu Mohammed tweette afgelopen zondagmiddag: “Ongemakkelijk en grappig moment vandaag: een Nederlandse auto op het platteland bij West-Aleppo.” Daarbij stond een foto van een busje van ASN Van Veen, een autoreparatiebedrijf. Frappant detail: de slogan van het bedrijf is ‘IJzersterk in schadewerk’.

Geschrokken

Eigenaar Hans van Veen schrok zich een hoedje. "Hiermee wil je als bedrijf niet geassocieerd worden", laat hij weten. "Ik kreeg zondag opeens allemaal berichtjes met foto’s van mijn busje in Syrië."

Hij had het busje twee jaar geleden reeds ‘afgevoerd naar de sloop’. "Hoe het in Syrië opgedoken is, weet ik niet", gaat hij verder.

Actie

Van Veen is echter niet van plan om er iets aan te gaan doen. "Als je geschoren wordt moet je stilzitten. Ik heb 15 mensen in dienst, ik hoop dat die er niet al te veel last van hebben."

Inmiddels staat de telefoon roodgloeiend bij Van Veen. "Maar tot dusverre regaeert niemand negatief hoor", laat medewerker Marcel weten. "We kunnen er natuurlijk ook helemaal niets aan doen. Gelukkig belt niet iedereen alleen maar over dat busje. We hebben ook normale klandizie."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.