Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Oklahoma wil verbod capuchontrui

Een politicus in Oklahoma wil het dragen van hoodies, capuchontruien, in publieke ruimtes verbieden. Senator Don Barrigton wil het verbod omdat het kledingstuk het makkelijk maakt om de identiteit bij een criminele activiteit te verhullen.

Lees ook: Niet Amerikanen, maar Britten zijn de grootste webshoppers

Door de wetswijziging zou het dragen van een hoodie in een openbare ruimte een boete van vijfhonderd dollar, zo’n 370 euro, op kunnen leveren. De senator noemt het één van de manieren om Oklahoma veiliger te maken.

Lees ook: Max Factor kiest voor een wel heel bijzonder gezicht voor hara nieuwste campagne

Of de wet er komt, is onzeker. "Het is een schending van het recht van de mens om zelf te kiezen wat hij of zij voor kleding draagt", aldus advocaat James Siderias op de plaatselijke televisiezender. "Zolang die kleding niet in strijd met de goede zeden en morele waarden, denk ik dat het lastig wordt zoiets te verbieden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oklahoma wil verbod capuchontrui
Sluiten