6 oktober 2017 om 06:58
Lezerscolumn van: Niemandsverdriet
Niemandsverdriet

Mens & Maatschappij

Horrorbioscoop

Deze column in de krant?
14

De nieuwe bioscoop van Bergen op Zoom heet Kiek in de Pot en staat visueel met de rug naar de straat toe. Eenmaal aangekomen op het parkeerterrein aan de achterzijde blijk je toch om het gebouw heen te moeten lopen om binnen te komen. De lage middagzon schijnt recht de glazen entree in, middenin het gezicht van de kassier die er de hele dag zit. In de zaal staan de stoelen zo ver achterover dat ik meteen een stijve krijg. Nek welteverstaan.

Kiek in de Pot is een horrorbioscoop. Dat treft, ik kom namelijk voor Mother!, de spookhuisfilm van Darren Arenofsky, de maker van The Black Swan. Een vers gebotoxte Jennifer Lawrence moet in Mother! toezien hoe haar enge man gast na gast toelaat in het huis. Die zuipen en neuken, maar niet met haar. Manlief al helemaal niet, en ze wil nog wel een kindje. Dan maar het huis schilderen, maar er stroomt steeds bloed door de scheuren in de vloer.

De horrorsoap gaat verder: de gasten moorden elkaar uit en houden de begrafenis in haar huis. De enge man vindt het ook genoeg en als iedereen weg is maakt hij haar een kindje. Daar wordt ie zo blij van dat ie een gedicht schrijft dat wereldberoemd wordt, waardoor allerlei fans het huis willen binnendringen. Zij slopen de boel en eten de baby op. Ik ga naar huis en moet lang zoeken in de koelkast voordat ik iets lekkers vind. Iets vegetarisch.

14