Vrouwen die vrouwen haten, tradwives

Ine 1 apr 2024

Soms lees en zie ik dingen, die mij extra raken. Tradwives zijn daar een voorbeeld van. Vrouwen die claimen dat zij terug willen naar de ‘traditionele rolverdeling’ en daarmee verheerlijken wat traditioneel eigenlijk betekend.

‘Tradwives: vrouwen die terug willen naar de traditionele rolverdeling waarbij vrouwen thuis waren en mannen kostwinner.’ Een misogynistische term die een totaal geromantiseerd beeld schept van hoe traditioneel er daadwerkelijk uitzag. Buiten dat er genoeg vrouwen illegaal werkten, was het ook de tijd dat mannen hun vrouw gewoon mochten slaan.

Toestemming van man

Voor er feministen waren, en toen alles nog zo lekker ‘traditioneel’ was, mochten vrouwen geen mening uiten zonder toestemming van hun man. Überhaupt mochten vrouwen niet zomaar spreken. Vrouwen moesten toestemming hebben van hun man voor het openen van een bankrekening en veel vrouwen waren analfabetisch. Vrouwen werden opgeleid tot het worden van goede echtgenote en moeders en verder deden ze er niet toe. Vrouwen die verkracht waren, werden verstoten en als ze zwanger waren geworden, werd de baby ruw van ze afgenomen. Er werden veel vrouwen verkracht in die tijd, nog veel meer dan nu. In deze tijd werden 12-jarige meisjes nog gekoppeld aan stokoude mannen en werd dat niet gezien als een probleem. En zo kan ik nog wel even doorgaan, over wat de traditionele rolverdeling nu eigenlijk was.

Dat vrouwen de keuze kunnen maken tussen het zijn van huisvrouw/moeder en carrièrevrouw/moeder, komt door feministen. Dat deze vrouwen dit kunnen vertellen en zich hier over uit kunnen spreken, komt door feministen. Deze vrouwen lijken totaal niet te beseffen, dat hetgene wat zij willen, net zo goed feminisme is. Zij halen nu echter andere vrouwen naar beneden. Vrouwen die staan voor hun vrouw zijn. En doen daarmee aan misogynie. Vrouwen die vrouwen haten.

Een keus hebben

Vrouwen die vrouwen haten, raakt mij in mijn zijn. Hoe kun je datgene haten wat jij zelf bent? Geen een vrouw kan tegen feminisme en voor traditioneel zijn. Ik geloof niet dat er vrouwen zijn die terug willen naar het bovenstaande. Volgens mij willen wij vooral een keus hebben, zonder dat het veroordeeld wordt. En nu doen vrouwen het onderling. Elkaar naar beneden halen voor het mogen kiezen.

Feminisme gaat niet over dat vrouwen moeten werken, het gaat niet over dat vrouwen hetzelfde zijn als mannen, juist niet.

Vrouwen moeten niets, vrouwen hebben net zoveel recht tot het maken van keuzes, vrouwen zijn geen mannen en de maatschappij zou net zo aangepast moeten zijn aan vrouwen als dat deze aan mannen is. Een vrouw is een vrouw, omdat zij een vrouw is. En dat is waar feminisme over gaat. En zolang we de moderne vrouwen die kiezen voor een gezin ‘traditioneel’ noemen, hebben wij nog een lange weg te gaan.

Give women a choice.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties