Welna’s warme wereld

Arnold Bergmans 28 nov 2023

In het rustieke landschap langs de Eperweg, verborgen tussen de bomen, rijst Zorghoutvesterij Welna op als een oase van warmte en betekenis. Hier, te midden van de natuurlijke pracht, vervullen de cliënten onder de zorgzame begeleiding van het team een unieke rol in een omgeving die doordrenkt is van gemoedelijkheid.

Het team heeft niet alleen de verantwoordelijkheid voor het welzijn van de bewoners, maar ook voor het in stand houden van de kenmerkende sfeer die Welna omringt. Terwijl ik deze bijzondere plek betreed, valt direct de natte weersgesteldheid op, die de buitenruimte omtovert tot een kalme en uitnodigende omgeving. Het knisperende geluid van een open haard draagt bij aan de algehele atmosfeer, waardoor je jezelf in een oase van sereniteit waant.

Welna’s terrein is niet slechts een verzameling gebouwen; het is een levendig ecosysteem waar zorg, arbeid en natuurlijke pracht samenkomen. De begeleiders hebben niet alleen de taak om te zorgen voor de cliënten maar ook om hen bezig te houden en een gevoel van voldoening te bieden. Het is een delicate balans, maar het is er een die de sfeer van Welna kenmerkt.

Toewijding

Terwijl ik langs de opslag van hout loop, valt mijn oog op de zorgvuldig gestapelde en overdekte gekloofde stukken. Deze vormen niet alleen een voorraad voor de open haarden, maar zijn ook een visueel statement dat getuigt van de arbeid en toewijding die in deze plek wordt gestoken. Het hout, netjes gerangschikt, is een symbool van de voortdurende inspanningen om niet alleen warmte te bieden aan de cliënten, maar ook aan degenen die hier voorbij wandelen.

Het team is de fakkel met gratie. Hun toewijding aan de zaak is evident, en hebben het vermogen om een gemoedelijke sfeer te handhaven, het weerspiegelt in de glimlachen van de aanwezigen. De interacties tussen het team en de cliënten zijn doordrenkt van respect en begrip, wat resulteert in een omgeving waarin een ieder zich gewaardeerd voelt.

Terwijl ik afscheid neem van deze bijzondere plek, blijft de indruk hangen. Zorghoutvesterij Welna is meer dan een locatie; het is een verhaal van veerkracht, zorgzaamheid en gemeenschap. Het is een plek waar cliënten niet alleen werken, maar bloeien, onder de warme begeleiding van het team en het knisperende haardvuur dat de buiten openhaard verlicht. Moge deze unieke plek blijven schitteren als een lichtpuntje van inclusie en zorg in ons

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.