Heerlijk Troebel Roebelbier

Han Maas 28 feb 2023

Als Willem het had geweten, dan had ie natuurlijk nooit met Poetin tijdens de Olympische Spelen van een aantal jaren geleden een glas Heineken gedronken: meer omzet schijnt belangrijker voor de brouwer te zijn dan sancties. Terugtrekken?

Poetin doet het niet, Heineken ook niet en ING kan het niet: alle leningen aan de Russen zouden dan schenkingen worden. Die nemen daar graag een wodka op. Het basispakket van ING, waarmee je van hun pas gebruik mag maken, wordt voor ons dan nog duurder, terwijl zij van ons lenen.

Jammer dat die cabaretier van geringe lengte, van gevorderde leeftijd met een maatje meer en een tactisch teruggetrokken haargrens is gestopt, anders had hij Heineken het land uit kunnen spelen. Op niveau, in het Koninklijk Theater Carré bijvoorbeeld. Wat met Buckler is gebeurd, kan ook met Heineken: van hetzelfde concern – voor de omschrijving van de cabaretier gebruikte ik eerst andere woorden, maar die zijn door een of ander kunstmatig intelligent systeem in de ‘dahluren’ vannacht gewijzigd. In ieder geval, de cabaretier vertelde onlangs nog achter in de taxi van André van Duin dat hij geen blad voor de mond neemt.

Heineken of geen Heineken, Willem geeft eerdaags een lunch voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt door anderen te helpen. Ik heb me niet opgegeven, ook niet om achter de telefoon van Giro555 plaats te nemen, voordat je het weet ben je een BN’er die zich ‘personal brandt’. Dat laat ik liever aan mevrouw Froger over, die weet wat het is om een paar weken met een camera op haar gericht in armoede te leven. En om met voor eigen-eer-en-glorie-Tim Hofman aan tafel te zitten… Over mijn lijk!

De ex-vrouw en de dochter van een overleden zanger, die een behoorlijk aandeel in Heineken had door dagelijks de kwaliteit van het goudgele nat te controleren, vechten met bloed zweet en tranen om de nalatenschap van de zanger. De moeder wordt vergeleken met een snackbarproduct dat te lang in het frituurvet heeft gelegen en de dochter teert als ‘zangeres’ op de naam van haar vader. Het is omdat het over veel geld gaat, anders doet een dochter haar moeder toch geen proces aan? Elke dag een juicy update van het journaille. De moeder is geen erfgenaam, maar mag wel over de erfenis beschikken – recht is krom. Nee, ik hoef er niet naar te kijken, ik kruip lekker onder mijn steen. Vandaag een paar interessante voetbalwedstrijden. Welk merk bier ze daarbij drinken? Wat maakt het uit, alcohol is alcohol, koud is koud. De bierpomp gaat open, ben je het ergens niet mee eens dan gooi je voor euro’s aan verschraald bier op het veld of je geeft de keeper van de tegenstander een paar pompen.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.